Pakt Arnhemse Boys de eerste zege in ‘klassieker’ tegen VDZ?

19 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de vijfde speelronde afgewerkt. Behaalt AVW ’66 na twee nederlagen en twee gelijke spelen eindelijk de eerste zege in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal in het thuisduel met ASV Dronten? En wie pakt in 3A na twee nederlagen op rij de draad weer als eerste op: DVOV of OVC ’85? Drukt VDZ Arnhemse Boys in de ‘Arnhemse Klassieker’ in 3D (West I) van het zondagvoetbal verder in het moeras of richt de ploeg van trainer Marcel Omvlee zich op? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.Zaterdagvoetbal
Tweedeklasse G
AVW ’66 – ASV Dronten (14.30 uur)
AVW ’66 had zich de start van de competitie anders voorgesteld. Na vier wedstrijden staat de ploeg van trainer Delano Verwey op een elfde plaats. Twee schaarse puntjes, overgehouden aan de eerste twee duels met Lunteren (1-1) en valleivogels (2-2) zijn het magere resultaat. Daarna volgden twee nederlagen, thuis tegen De Merino ‘s (3-4) en uit tegen FC Horst (2-0).

De Westervoortse ploeg is dus hard toe aan een zege, maar zaterdagmiddag komt uitgerekend een poeg in vorm naar sportpark Hamerden: ASV Dronten. Die ploeg pakte 10 punten in 4 duels en staat op een derde plek. Het zou een verrassing zijn als AVW ’66 zich juist in deze wedstrijd herpakt en drie punten aan het magere totaal toevoegt.
Prognose: 1-1.

Derde klasse A
DVOV – OVC ’85 (15.00 uur)Wat voor DVOV geldt, geldt ook voor OVC ’85. Na een verbluffende start met twee zeges volgden twee nederlagen. op basis van een iets beter doelgemiddelde staat OVC ’85 vijfde en DVOV op een zesde plek.

Op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal hopen beide ploegen op herstel. OVC ’85 is de favoriet, maar de vraag is of de kater van de thuiswedstrijd van vorige week tegen FC Zutphen (1-5 verlies) is verwerkt. De ploeg van trainer Marco Bosch wil ook dit seizoen in 3A een rol van betekenis spelen en kan zich daarom geen misstap meer veroorloven.
DVOV, nieuwkomer in de derde klasse, zal met de 6 behaalde punten punten niet ontevreden zijn, maar bij een derde nederlaag op rij zal het vertrouwen er bij de ploeg van trainer Robert Grauwde niet groter op worden.
Prognose: 1-2

Zondagvoetbal
Eerste klasse E
RKHVV – Heino (14.00 uur)
Drie ploegen (Orion, BVC ’12 en Heino) behaalden in de eerste vier duels in 1E 9 punten. Voor RKHVV staat de teller na twee zeges en twee gelijke spelen op 8 punten.

De Huissense ploeg kan zondag minimaal een plaats stijgen als de thuiswedstrijd tegen Heino wordt gewonnen. Dat zou dan meteen de eerste thuiszege zijn, want alleen op vreemde bodem pakte de ploeg van trainer Mark Otten overwinningen, bij De Bataven (1-3) en afgelopen zondag bij De Zweef (1-4). Voorwaarts Twello (1-1) en TVC ’28 (2-2) namen een punt mee uit Huissen.
Heino lijkt een sterke tegenstander die al won van medekoploper BVC ’12 (2-1) en afgelopen zondag Voorwaarts Twello geen kans gaf (3-0). Een gelijkspel bij RKHVV – Heino ligt voor de hand.
Prognose: 1-1.

Derde klasse C
SC Rheden – Pax (14.00 uur)

Wilco Klop

Met twee overwinningen en twee nederlagen zal trainer Wilco Klop van SC Rheden na vier duels niet tevreden zijn. Vooral de nederlaag van afgelopen zondag, uit bij Ruurlo (3-2) zal pijn hebben gedaan. De Rhedenaren verspeelden na de pauze een 2-1 voorsprong. Voor Ruurlo, dat geldt als een van de mindere ploegen in de derde klasse C, waren het de eerste drie punten.
Tegen Pax kan SC Rheden revanche nemen voor de nederlaag van afgelopen zondag. ook de ploeg uit het Gelderse Hengelo beleeft geen geweldige start van het seizoen met 4 punten uit 4 duels. Pax won overigens al wel van Ruurlo (4-1), SC Rheden is dus gewaarschuwd.
Prognose: 3-1.

Derde klasse D (West I)
Arnhemse Boys – VDZ (14.30 uur)
De stadsderby hield de gemoederen in het verleden volop bezig. Tijdens de duels tussen de vroegere buren spatten de vonken er dikwijls vanaf. Die tijden lijken na de verhuizing van Arnhemse Boys naar Arnhem-Zuid voorbij. Op sportpark De Schuytgraaf is Arnhemse Boys een club in opbouw.
De oudgedienden bij de ‘Boys’ zullen de ploeg ongetwijfeld op scherp hebben gezet en dat is ook wel toevertrouwd aan de nieuwe trainer Marcel Omvlee, die met zijn ploeg nog wacht op de eerste zege. En hoe mooi zou dat zijn tegen VDZ?

Arnhemse Boys pakte afgelopen zondag het eerste punt in de uitwedstrijd tegen Quick 1890 (2-2). Dat zal bijdragen aan het vertrouwen voor het duel met VDZ, dat nog ongeslagen is. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi pakte in 4 duels al 10 punten en staat daarmee op een keurige tweede plaats achter koploper VVZA, dat nog de maximale score van 12 punten heeft.
Kwalitatief heeft VDZ een betere ploeg, maar Arnhemse Boys zal alles geven om deze klassieker niet te verliezen.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma