‘Oude bekende’ Roy van der Hoek wordt bij Eldenia de opvolger van trainer Erwin Koen

13 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van Eldenia heeft voor komend seizoen Roy van der Hoek aangesteld als hoofdtrainer.
De 50-jarige Eldenaar wordt de opvolger van Erwin Koen, die nu bezig is aan zijn zesde seizoen bij de zondagse derdeklasser.
Koen heeft inmiddels ook een nieuwe club. De Drielenaar heeft volgend seizoen de Nijmeegse derdeklasser Trekvogels onder zijn hoede.

Liefst 27 trainer solliciteerden naar de functie van hoofdtrainer bij Eldenia en de keuze viel op Van der Hoek. “Dat was een unaniem besluit”, aldus Wim Hendriks, bij Eldenia als bestuurslid belast met voetbalzaken. “Een afvaardiging van de spelers, de overige leden van de technische staf en het bestuur hebben allemaal een stem en mogen de drie overgebleven kandidaten vragen stellen. Dat is bij ons de procedure en uiteindelijk is voor Roy gekozen.”

Van der Hoek is bij Eldenia geen onbekende. Hij voetbalde er zelf in de jeugd en het eerste elftal en was er van 2008 tot 2011 drie jaar hoofdtrainer. Daarna had hij een jaar de hoofdmacht van Jonge Kracht onder zijn hoede. Voor zijn aanstelling als hoofdtrainer van Eldenia voetbalde Van der Hoek ook bij Jonge Kracht en was hij zeven jaar assistent-trainer bij de Huissense club.

“Het begon wel weer te kriebelen”, vertelt Van der Hoek. “Ik heb de afgelopen jaren wel met een aantal clubs gesproken maar het is er niet van gekomen ergens hoofdtrainer te worden. Nu kwam mijn oude club weer voorbij. Het was een van de opties, maar een hele mooie. Dat ik van iedereen het vertrouwen krijg, is natuurlijk ook prettig.”

Van der Hoek is na zijn hoofdtrainerschap bij Jonge Kracht niet weggeweest uit de voetballerij. “Ik ben co√∂rdinator geweest bij de mini ‘s van Arnhemse Boys en heb daar ook de teams van mijn zoontje in JO-09 en JO-10 getraind. Sinds drie jaar ben ik ook actief als divisiescout voor NEC voor spelers van onder 15, 17 en 19.”

Van der Hoek kijkt uit naar zijn werkzaamheden bij Eldenia. “Er staat nu een spelersgroep die behoorlijk hecht is en de club ook trouw zijn. Er komt ook weer een goede lichting aan, dus dat biedt perspectief. Eldenia wil in ieder geval een stabiele derdeklasser zijn, maar als de mogelijkheden er zijn om een keer een stap hogerop te maken, zou dat mooi zijn.”