Ostrabeke koploper na zege

19 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ostrabeke heeft de koppositie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal veroverd. De ploeg van trainer Joël Titaley won zaterdag in Arnhem de streekderby van Elswede met 3-0.

Elsweide gooide veel energie in de wedstrijd en Ostrabeke had het daar in de eerste helft knap lastig mee. Op aangeven van Marvin Homan namen de gasten door Gianni Loppies toch de leiding: 0-1. Shutlan Axwijk trof daarna nog de paal voor Ostrabeke. “Onze eerste helft was niet best. Ook na onze voorsprong kreeg Elsweide nog een paar kansen”, vertelde Mick Steenvoorden, speler van Ostrabeke.
Kort na rust sloeg de vlam in de pan. Steenvoorden won een duel van Roël Fernand van Elsweide en speelde de bal vervolgens door. Vervolgens kwam er nog een tackle van een speler van Elsweide en die bestrafte de arbiter met een rode kaart.
Na hevige protesten van de kant van Elsweide vond de arbiter het welletjes en gelastte een afkoelingsperiode in. Na een kwartier wer het duel hervat, waarna Ostrabeke het duel tegen het tiental van Elsweide afmaakte. Marvin Homan en Shutlan Axwijk (strafschop) bepaalden de eindstand op 0-3.
“Een zwaarbevochten zege”, zei Steenvoorden na afloop. “Hier gaan nog heel veel p[loeg het erg moeilijk krijgen.”
Ostrabeke is na de zege op Elsweide de nieuwe koploper in de derde klasse A. de Oosterbeekse ploeg heeft 13 punten uit 5 duels. Duno heeft ook 13 punten, maar speelde een wedstrijd meer.
Elsweide bleef door het verlies op de twaalfde en voorlaatste plaats staan. De Arnhemse ploeg heeft net als DVOV 1 punt. Dat gelijkspel behaalden de twee teams op de eerste speeldag toen het onderlinge duel eindigde in 2-2.

In de vierde klasse A leed het Arnhemse Eendracht in Duiven een 3-2 nederlaag bij DVV. De ploeg van trainer Ton Keyman staat met 6 uit 6 op een zevende plaats.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL

DERDE KLASSE A
Elsweide – Ostrabeke          0-3

VIERDE KLASSE A
DVV – Eendracht A              3-2
VCA – Germania                  0-1