Ostrabeke houdt op te bestaan

10 februari 2014 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van voetbalvereniging Ostrabeke zal dinsdag surséance van betaling aanvragen. Dat leidt vrijwel zeker tot een faillissement, waardoor de club, opgericht in 1946, zal ophouden te bestaan.

Dinsdag bleek tijdens een algemene ledenvergadering dat Ostrabeke niet kan voldoen aan zijn kortlopende financiële verplichtingen. “We hadden de afgelopen twee weken 12.000 euro binnen moeten krijgen om dit seizoen aan onze verplichtingen te kunnen voldoen. We hebben ongeveer 1.800 euro aan vooruitbetaalde contributies ontvangen en dan is de conclusie snel getrokken”, vertelde voorzitter René Krechting na afloop van ledenvergadering.
Volgens Krechting zal het bestuur van zijn vereniging dinsdag ook de KNVB inlichten over het traject dat Ostrabeke nu ingaat. Verder voetballen tot een faillissement is uitgesproken, sluit Krechting uit. “Ik verwacht niet dat de KNVB dat van ons eist. De motivatie bij spelers is natuurlijk ook verdwenen.”

Ostrabeke kwam uit in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. In die klasse begonnen dertien ploegen aan de competitie, maar dat aantal is inmiddels uitgedund. Vorige week maakte het bestuur van Elsweide bekend het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. Maandag werd bekend dat de tuchtcommissie SDS ’55 en SC Oranje uit de competitie haalt, nadat het onderlinge duel op 25 januari werd gestaakt na een vechtpartij. SDS ’55 en SC Oranje kunnen nog wel in beroep.

(later meer)