Ostrabeke beleeft een topdag

1 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ostrabeke heeft in de derde klasse A een topdag beleefd. De Oosterbeekse ploeg won zelf met 3-0 de beladen derby van Redichem en zag koloper Lineden niet verder komen dan een gelijkspel (2-2) bij Lunteren.

Ostrabeke bracht door de zege de achterstand op koploper Lienden terug tot 2 punten. Bovendien liep de ploeg van trainer Marcel Tombokan uit op Lunteren, dat nu op 4 punten staat van Ostrabeke.
Kay van harskamp zette Ostrabeke zaterdag op sportpark De Bilderberg na een scrimmage op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust was Wouter van de berg voor Redichem dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof de lat.
Redichem koos in de tweede helft nog nadrukkelijker dan voor rust vol voor de aanval. Daarvan profiteerde het counterende Ostrabeke. Van Harskamp kopte de bal door, Karel Krechting kogelde raak: 2-0. Van de Berg schoot namens redichem nog een keer voorlangs, waarna Koen vermooten na een fraaie individuele actie de wedstrijd tien minuten voor tijd besliste: 3-0.
Bij Ostrabeke viel Arlo Hemkes na een half uur na een botsing zwaar geblesseerd uit. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Derde klasse A
Wageningen – Elsweide       2-2
Ostrabeke – Redichem        3-0
Uni VV – SKV                       2-3
De Treffers – DVOV            2-0
Lunteren – Lienden             2-2
DVE Trajanus – Kesteren     3-2