Oranje blij met punt tegen De Paasberg

4 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Arnhemse derby in 5F tussen SC Oranje en De Paasberg eindigde zondag in 2-2. Daarmee was de thuisclub het meest tevreden. SC Oranje keek bij rust nog tegen een 2-0 achterstand aan.

“We hebben de wedstrijd in 5 minuten uit handen gegeven”, foeterde trainer Ton Klijnhout (foto) van De Paasberg na afloop. “En dat was volkomen onnodig, want wij waren de baas op het veld.”
Spits Murat Senyer van De Paasberg zette de gasten op een 2-0 voorsprong. Kort na rust kreeg Erdal Senyer een uitgelezen kans op 0-3, maar de afwerking liet te wensen over. Die gemiste kans brak De Paasberg lelijk op. Tussen de 70ste en de 75ste minuut sloeg de thusclub door Soufiane Bouaziz en Donovan Jap-a-Joe twee keer toe: 2-2.
“Daarna misten we ook nog wat kansen en werd een doelpunt van Murat Senyer wegens buitenspel afgekeurd”, vertelde Klijnhout. “Ten onrechte, want Murat bleef keurig achter de bal toen Erdal Seyer de bal breed legde.”
Collega John Schenkers was blij met het gelijkspel. “Hartstikke blij zelfs”, zei de trainer van Oranje. “We hebben een nieuw team en hadden niet zo’n geweldige voorbereiding. Als je dan begint tegen De Paasberg, toch een kampioenskandidaat, weet je meteen waar je staat. Dan is dit een gewonnen punt.”