Oosterbeek wil kater wegspoelen

5 november 2010 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redacteur

De hockeysters van Oosterbeek draaien prima mee in de vierde klasse. Ze staan tweede en ontvangen zondag koploper Fletiomare. Oosterbeek wil iets goedmaken na de nederlaag van vorige week. AS sprak met routinier Eline Bakker.

Leven jullie echt naar die topper toe?
Eline Bakker: “Het is spannend én leuk. We willen iets recht zetten: vorige week leden we onze eerste nederlaag van dit seizoen: 2-0 bij Dorsteti. Dat zit ons niet lekker.”

Wat is de doelstelling dit seizoen?
“Eerlijk gezegd weet ik niet of het verstandig is om nu al te promoveren. Ik heb dat drie seizoenen geleden ook meegemaakt. We degradeerden meteen weer uit de derde klasse. Het was een funest seizoen, het werkte erg demotiverend. Ik denk dat het beter is, voor de jonge speelsters, dat we pas volgend seizoen promoveren.”

Wat betekent Oosterbeek voor jou?
“Het is echt mijn clubje. Ik speel er vanaf mijn zevende, en vanaf mijn zeventiende in het eerste.”

Jij scoorde pas geleden vier doelpunten in één wedstrijd.
“Ik heb, als voorstopper, de mazzel dat ik de strafballen en strafcorners mag nemen. Dan kan het aantal doelpunten snel oplopen. Maar het was geen record. Mijn record staat op 14 doelpunten in één wedstrijd. Ik geloof van vier seizoenen geleden. We stonden bovenaan en moesten tegen een ploeg die laag stond en maar 9 speelsters had. Het doelsaldo van ons was heel belangrijk, dus we zijn er vol op gegaan. Het werd 30-0.”

Je bent routinier. Voel je je extra verantwoordelijk  voor dit team?
“Niet voor de resultaten, wel voor de wijze waarop we spelen en hoe je de jongeren opvangt. Ik geef veel aanwijzingen en vind dat ook leuk om te doen.”‘

Hoe ziet de toekomst van Oosterbeek eruit. Kunnen jullie hogerop?
“Dat is een beetje het probleem van een kleine plaats als Oosterbeek. In de jeugd zit best veel talent. Er zijn drie of vier teams die in de topklasse spelen. Maar daarna gaat iedereen studeren en gaan ze weg uit Oosterbeek. En voor een vierdeklasser komt niemand terug.” 

Knallen zondag?
“Een thuiswedstrijd, dus we gaan er vol goede moed tegenaan. We moeten vooral niet tegen de tegenstander opkijken. Gewoon lekker spelen en proberen de kater van vorige week weg te spoelen.”