Oost-Arnhem zonder Matthijs Baerends tegen Mid-Fryslãn

5 september 2020 | Van onze AS-redactie

Matthijs Baerends is zaterdagmiddag niet inzetbaar in de openingswedstrijd van Oost-Arnhem tegen Mid-Fryslãn in de hoofdklasse A. De korfballer liep woensdagavond op de training een enkelblessure op.

Dat is een streep door de rekening van trainer Hugo van Woudenberg, de opvolger van de naar KV Wageningen vertrokken Ron Steenbergen. “Het gebeurde vijf minuten voor het einde van de training. Matthijs kwam op een voet van een ander terecht en klapte dubbel. De ernst is nog onduidelijk, maar ik denk dat hij er in ieder geval twee weken uit is.”

Bas Broenink (l). Archieffoto: Mike Bekkers

Behalve Baerends is ook Bas Broenink nog niet volledig inzetbaar. “Na zijn blessure in de voet van vorig seizoen zijn we heel voorzichtig met Bas. In de voorbereiding heeft hij steeds een halve wedstrijd gespeeld.”

Bij de vrouwen is Fenna de Jong, afkomstig van DOS ’26, nog niet inzetbaar. Zij is herstellende van een achillespeesblessure. Van Woudenberg: “Fenna traint wel mee, maar we stomen haar klaar voor de zaalcompetitie in de Korfbal League. We nemen op dit moment geen enkel risico.”

Senna van den Bos zit volgens Van Woudenberg bijna op honderd procent. “Senna heeft een paar seizoenen in een vriendenteam bij DVO gespeeld en vanaf volgende week gaan we haar volledig belasten.”
Rosemiek Harrewijn maakt geen deel meer uit van de eerste selectie. In verband met haar werk kan zij niet altijd trainen een maakt daarom nu deel uit van het tweede team van Oost-Arnhem. Anna van Mölken speelt op eigen verzoek dit seizoen in een lager team. Van Woudenberg heeft Renske van Os aan de eerste selectie toegevoegd.”

Ondanks de blessuregevallen heeft Van Woudenberg een goed gevoel overgehouden aan de voorbereiding. In Sassenheim speelde Oost-Arnhem tegen ereklasser TOP vorige week zaterdag gelijk (13-13) en bleef daardoor in alle oefenduels ongeslagen. “We willen op het veld een woordje meespreken, maar we nemen geen enkel risico met spelers. Ik hoop dat we in de opstelling waarin we tegen Mid-Fryslãn aantreden, de wedstrijd winnen, maar het is net zo belangrijk om heel te blijven.”

Met de nieuwe coach André van de haar, opvolger van Gerben de Krey, begint Rheko in de tweede klasse E met een thuiswedstrijd tegen Tiel ’72. “We hebben een wat rommelige voorbereiding gehad. Door vakanties hebben we steeds mensen gemist, maar een goede wedstrijd tegen MIA, een eersteklasser, heeft ons zeker vertrouwen gegeven. We verloren maar net, met 18-21. Met Tiel treffen we wel meteen dé titelkandidaat. dat is een ingespeelde machine.”

Van de Haar wil wat wijzigen aan het spel van Rheko. “We moeten ons spel ruimer opzetten en over meer schijven gaan scoren, want onze schotkracht is te laag. Het moet dynamischer en verrassender.”
De trainer van Rheko geeft zichzelf daarvoor de tijd. “Ik zie dit als een overgangsjaar en dan moeten we volgend seizoen om de titel spelen. Ik wil dit seizoen bouwen, jonge spelers kansen geven, maar ook bovenin spelen.”

De selectie van EKCA, uitkomend in de derde klasse C, heeft geen wijzigingen ondergaan. “Ik ben tevreden met wat ik tot nu toe zie”, vertelt Arthur Lindeboom, coach van EKCA. “Ik verwacht dat we weer in de bovenste helft mee gaan spelen. Onze vrouwen zijn dominanter aanwezig in het aanvalsspel. Het rendement is omhoog gegaan en als zij dus meer gaan scoren, kan het een mooi seizoen worden.”

EKCA gaat zaterdagmiddag in het Drentse Elim op bezoek bij Ellko. “Elko is de grote favoriet voor de titel en stak er vorig seizoen al bovenuit. Maar ik denk dat we klaar zijn voor deze wedstrijd”, meent Lindeboom. “Ik verwacht een fysieke wedstrijd, want het is op natuurgras.”
Mogelijk kan Lindeboom geen beroep doen op Erik Tangerink. Hij hield dinsdag een dikke knie over aan het oefenduel met Regio ’72.

VELDKORFBAL
PROGRAMMA
HOOFDKLASSE A

Zaterdag 5 september
Oost-Arnhem – Mid-Fryslãn (15.55 uur)
SKF – Wageningen
Dalto – Heerenveen
SCO – DSC

TWEEDE KLASSE E
Zaterdag 5 september
Rheko – Tiel ’72 (15.30 uur)
Duko – Animo (15.05 uur)
Kesteren – Viking
Keizer Karel – Fortissimo

DERDE KLASSE C
Zaterdag 5 september
Elko – EKCA (15.30 uur)
Zwaluwen – HKC (He) (15.30 uur)
TOP (V) – Oranje Zwart
Achilles (A) – Reehorst ’45