Oost-Arnhem zint na verlies op revanche

8 december 2016 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem leken zaterdag in de overgangsklasse B op weg naar een zege in de uitwedstrijd tegen De Meeuwen. Een grote voorsprong van vijf doelpunten kon de ploeg van trainer Ron Steenbergen echter niet vasthouden. Uiteindelijk keerde Oost-Arnhem met lege handen huiswaarts: 30-26. Zaterdag 10 december wil Oost-Arnhem die nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen wegpoetsen.

“Een overwinning had er in Putten ingezeten, maar één vak had het het lastig en scoorde te weinig”, zei trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem na afloop. “En als het ene vak niet scoort, staat het andere vak onder druk.”
rick-verdouwHet aanvalsvak met Rick Verdouw (foto rechts), zelf goed voor 12 treffers, scoorde 18 van de 26 Arnhemse doelpunten, het andere vak met Bas Broenink kwam dus nog niet tot 25 procent van de productie. “Dat zullen we dus wat meer aan de praat zien te krijgen”, stelde Steenbergen vast. “Uiteindelijk was de overwinning van De Meeuwen terecht en daarom heb ik er vrede mee.”
Toch stond Oost-Arnhem in de eerste helft nog met 10-15. Van die voorsprong was bij rust al niet veel meer over (14-16) en na de pauze waren de rollen al snel omgedraaid. De Meeuwen sloeg via 20-18 bij 23-18 een gat van vijf doelpunten en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Esra Ruysink, oud-speelster van Oost-Arnhem, scoorde vijf doelpunten voor De Meeuwen.

In de overgangsklasse B is Tweemaal Zes met 8 punten uit 4 wedstrijden nog de enige ploeg die geen steek heeft laten vallen. De Meeuwen en Oost-Arnhem volgen met 6 uit 4. Het Veenendaalse SKF is met 4 uit 4 de nummer vier.
bas-van-de-pijpekampZaterdagmiddag krijgt Oost-Arnhem in de eigen sporthal Valkenhuizen te maken met Heerenveen, dat net als KCR, KVZ en De Meervogels 2 punten heeft uit 4 wedstrijden. Daar zaten wel twee pittige thuisduels met De Meeuwen (21-28 verlies) en Tweemaal Zes (21-32 verlies) bij. De Friese ploeg verloor ook bij SKF (25-23), maar won de uitwedstrijd bij KCR met 22-24.
Steenbergen: “Heerenveen is voor ons geen onbekende. Een redelijke ploeg met grote jongens en fysiek sterk. Maar zeker een ploeg waarvan wij moeten kunnen winnen.”
Om de aansluiting met Tweemaal Zes en De Meeuwen te behouden is een zege ook vereist. Bovendien zal Oost-Arnhem de nederlaag bij De Meeuwen recht willen zetten. Steenbergen kan zaterdag nog steeds geen beroep doen op Thijs Broenink (doorgesneden pees in zijn middelvinger) en Bob Beenen (knieblessure). Bas van de Pijpekamp (foto links) vervangt Broenink echter prima. “Het is goed om te zien dat Bas aanhaakt”, aldus Steenbergen.

De Meeuwen – Oost-Arnhem 30-26 (14-16).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 12, Bas van de Pijpekamp 4, Nynke Lokhorst 2, Anna van Mölken 0.
Eerste verdediging: Bas Broenink 2 (Tim Pels 1), Matthijs Baerends 2, Manon Ossendrijver 2, Willemien Kragt 1.

Uitslagen
Overgangsklasse B

Vierde speelronde
Zaterdag 3 december
De Meeuwen – Oost-Arnhem      30-26
Heerenveen – Tweemaal Zes       21-32
KVZ – KCR                                       29-27
De Meervogels – SKF                     21-17

Stand
1. Tweemaal Zes           4 – 8
2.  De Meeuwen           4 – 6
3. Oost-Arnhem           4 – 6
4. SKF                             4 – 4
5. Heerenveen              4 – 2  
6. KCR                            4 – 2
7. KVZ                            4 – 2
8. De Meervogels         4 – 2

Programma
Vijfde speelronde
Zaterdag 10 december
Oost-Arnhem – Heerenveen (16.15 uur, sporthal Valkenhuizen)
Tweemaal Zes – KCR
SKF – De Meeuwen
De Meervogels – KVZ