Oost-Arnhem zet zegereeks voort

1 april 2014 | Van onze AS-redactie

Door een tweede zege op rij zijn de korfballers van Oost-Arnhem ook op het veld op weg naar handhaving. De ploeg van trainer Frans Kuster won zaterdag in Groningen met 19-22 bij ROG.

De winst in de beslissingswedstrijd voor handhaving in de overgangsklasse van de zaalcompetitie heeft Oost-Arnhem duidelijk vertrouwen gegeven. Op het veld behaalde de blauwwitte brigade na de thuiszege op Antilopen zaterdag de volle winst bij ROG. In de overgangsklasse B heeft Oost-Arnhem nu 7 punten uit 9 duels en houdt al drie ploegen onder zich: Drachten (5 uit 9), Sparta Zwolle (5 uit 9) en ROG (3 uit 9).
In Groningen ging Oost-Arnhem fel van start. De gasten namen een 1-6 voorsprong. Bob Beenen en Rick Verdouw, prima ondersteund door hun vak, hadden na tien minuten beiden al drie keer gescoord. Oost-Arnhem kon die voorsprong echter niet vasthouden en kwam zelfs met 10-9 achter. Die schade werd kort voor rust hersteld: 11-11.
“Tijdens de rust heeft trainer Frans Kuster onze spelers duidelijk gemaakt, dat ROG door onze fouten terug kon komen in de wedstrijd”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem. “Bovendien waren we te veel met de scheidsrechter bezig. Ook dat moest afgelopen zijn.”
De adviezen van Kuster misten hun uitwerking na rust niet. Tien minuten na de hervatting hadden de bezoekers een 12-14 voorsprong om vervolgens binnen zes minuten verder uit te lopen naar 13-20.
Voor Oost-Arnhem leek er niets meer aan de hand, maar de stugge thuisploeg gaf niet op. Vijf minuten voor tijd was er van de grote Arnhemse voorsprong niet veel meer over: 19-21. De ploeg van trainer Frans Kuster raakte echter niet in paniek en stond geen treffers meer toe. Eindstand: 19-22.
Rick Verdouw en Bob Beenen waren de beste schutters bij Oost-Arnhem. Beiden scoorden acht keer.