Oost-Arnhem verzekerd van twee seizoenen Korfbal League na besluit KNKV

31 december 2020 | Van onze AS-redactie

Geen enkele ploeg degradeert dit seizoen uit de Korfbal League, die op zaterdag 16 januari van start gaat. Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) heeft dat besluit woensdagavond aan de clubs meegedeeld. Goed nieuws voor Oost-Arnhem, dat dit seizoen debuteert in de Korfbal League en dus ook in het seizoen 2021 – 2022 op het hoogste niveau in de zaal zal uitkomen.

Dat het KNKV de beslissing heeft genomen geen degradatie toe te passen, is mede ingegeven door de onzekerheden rond de ontwikkeling van het coronavirus en de start van de rest van de korfbalcompetities. Het was bovendien een voorwaarde van een aantal verenigingen om aan de competitie in de Korfbal League deel te nemen.

Het KNKV neemt na de persconferentie van het kabinet, op dinsdag 12 januari, een besluit over het al dan niet starten van de overige zaalkorfbalcompetities. Directeur Kees Rodenburg van het KNKV schat de kansen op een start niet hoog in. “De uiterste startdatum is in het weekeinde van 6 en 7 februari. Maar nu ligt 99 procent van de sport op zijn gat en raken sporters steeds verder verwijderd van hun wedstrijdvorm. Als we starten, dan gebeurt dat na overleg met de medische commissie. Spelers hebben na een langere periode van inactiviteit nu een langere voorbereiding nodig. Op blessures zit niemand te wachten.”

De selectie van Oost-Arnhem bereidt zich inmiddels voor op het seizoen in de Korfbal League, waarin het op 16 januari thuis aantreedt ttegen KZ uit Koog aan de Zaan. “Nu we weer met volle weerstand mogen trainen, doen we dat drie keer per week”, zegt Hugo van Woudenberg, trainer van Oost-Arnhem. “Nu nog in sporthal Kermisland, vanaf 4 januari in sporthal Valkenhuizen.”

In de aanloop naar dat duel speelt Oost-Arnhem zaterdag 2 januari in Bennekom een oefenwedstrijd tegen DVO. De oefenwedstrijd van Oost-Arnhem tegen DOS ’46, op zaterdag 9 januari in sporthal Valkenhuizen, staat op losse schroeven. Bij de tegenstander uit Nijeveen zijn een aantal spelers van de selectie positief getest op het coronavirus. Het oefenduel DOS ’46 – LDODK, op zaterdag 2 januari, gaat daarom niet door.

Zie ook: Oost-Arnhem start tegen KZ (klik hier)

* Foto rechtsboven: Noa Kapteyn van Oost-Arnhem in actie tegen Dalto, vorig seizoen. (Foto: Jan Slettenhaar, Dalto.nl)