Oost-Arnhem verliest bij LDODK

14 maart 2021 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem leek zaterdagmiddag in de Korfbal League op weg naar een verrassing. De ploeg van trainer Ron Steenbergen had bij het Gorredijkse LDODK kort na rust nog een voorsprong van twee treffers (11-13), maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven: 26-23.

Aan het einde van het reguliere seizoen voelt Oost-Arnhem zich steeds beter thuis op het hoogste niveau. Bij LDODK liet Oost-Arnhem een kans op de tweede zege in de Korfbal league liggen. Na een povere start maakten de bezoekers in Gorredijk een 3-0 achterstand goed en het was Bas Broenink die Oost-Arnhem in de 17e minuut voor het eerst op voorsprong zetten: 6-7.
LDODK pakte het initiatief daarna over, nam opnieuw de leiding (10-8), maar door doelpunten van Noa Kapteyn, Rick Verdouw en Thijs Broenink ging Oost-Arnhem toch nog met een voorsprong rusten: 10-11.

Willemien Kragt waagt een doelpoging. (Foto: Marco Spelten)

“Ik had tijdens de rust het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen”, verklaarde Jasper Broenink na afloop. “Zowel wij als LDODK waren niet heel goed en ook als je er beide een schepje bovenop zou doen, kon het nog alle kanten op.”

Na de pauze leek Oost-Arnhem de lijn van het einde van de eerste helft door te trekken, maar na treffers van Verdouw en Jasper Broenink (11-13) stokte de productie bij de bezoekers. Na wat omzettingen bij LDODK hadden de gasten even geen vat op het spel van de thuisclub. Onder aanvoering van invaller Christian Dekkers boog LDODK de achterstand binnen enkele minuten om in een riante 20-14 voorsprong. Bij 18-14 kreeg Rick Verdouw nog een groene kaart en moest voor vijf minuten naar de kant, bij 19-14 miste Willemien Kragt nog een strafworp.

Bas Broenink en zijn tegenstander André Zwart (Foto: Marco Spelten)

,,We vielen zeven minuten helemaal stil. Daar hebben we de wedstrijd uit handen gegeven”, bekende Broenink. “Scoor je mee met LDODK, dan blijft het spannend. Nu niet.”
Oost-Arnhem beet nog even van zich af door drie treffers van Jasper Broenink en één goal van Bas Broenink (22-18), maar bij 26-19 was het duel met nog ruim zes minuten op de klok gespeeld. Met vier Arnhemse doelpunten op rij kreeg de uitslag voor de ploeg van trainer Ron Steenbergen nog een wat draaglijk aanzien.

Jasper Broenink scoorde zeven treffers en was daarmee de beste schutter aan Arnhemse zijde. “Scoor ik er vier, dan is dat prima omdat ik normaal rebounder ben”, sprak de topscorer. “Maar na rust kwam Rosemiek Harrewijn in ons vak , waardoor ik meer vrijheid kreeg zelf af te ronden. Toen scoorde ik er nog zes en dat is niet verkeerd.”
Broenink vocht daarbij mooie duels uit met Ran Faber. “Dat was leuk, Ran is elf jaar jonger, een paar kilo ’s lichter, maar ongeveer even lang als ik. Ik had het gevoel dat ik tegen ‘mijn jongere ik’ speelde.”

Noa Kateyn in discussie met de arbiter. (Foto: Marco Spelten)

Bij Oost-Arnhem ontbraken de langdurig geblesseerde Senna van den Bos (voetblessure) en Matthijs Baerends (hamstringblessure).
De ploeg van Ron Steenbergen speelt zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Korfbal League. Blauw Wit, dat zondagmiddag in eigen hal een flink pak slaag kreeg van KZ (12-28), is dan te gast in sporthal Valkenhuizen. Voor Oost-Arnhem een kans nog een overwinning te pakken. Broenink: “Je merkt dat we steeds beter aan het niveau wennen. Het is ook het zoeken naar grenzen. Wat mag fysiek wel, wat niet. We worden ook steeds fitter. We hebben twee keer twee uur de hal per week en dat benutten we voluit. We vinden het lekker om hard te trainen.”

LDODK – Oost-Arnhem 26-23 (10-11).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 5, Thijs Broenink 2, Willemien Kragt 2, Fenna de Jong 1.
Eerste verdediging: Jasper Broenink 7, Rick Verdouw 3, Nynke Lokhorst (27. Rosemiek Harrewijn), Anna van Mölken. (12. Noa Kapteyn 3).

  • Videosamenvatting van LDODK – Oost-Arnhem op eyecons.com (klik hier)

* Foto geheel boven: Jasper Broenink (links) in duel met zijn ‘jongere ik’ Ran Faber van LDODK. (Foto: Marco Spelten)

KORFBAL LEAGUE
POULE A
UITSLAGEN
Negende speelronde
Zaterdag 13 maart
LDODK – Oost-Arnhem 26-23
Groen Geel – PKC 11-19
Zondag 14 maart
Blauw Wit – KZ 12-28

STAND
1. PKC 9-18
2. KZ 9-10
3. LDODK 9-9
4. Blauw Wit 9-9
5. Groen Geel 9-6
6. Oost-Arnhem 9-2
De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de play-offs.

PROGRAMMA
Tiende en laatste speelronde
Zaterdag 20 maart
Groen Geel – KZ (15.30 uur)
PKC – LDODK (15.30 uur)
Oost-Arnhem – Blauw Wit (15.30 uur)

POULE B
UITSLAGEN
Negende speelronde
Zaterdag 13 maart
TOP – Fortuna 18-23
DVO – DOS ’46 23-16
KCC – Dalto 26-24

STAND
1. Fortuna 9-17
2. TOP 9-13
3. DVO 9-9
4. DOS ’46 9-8
5. Dalto 9-4
6. KCC 9-3
De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de play-offs.

PROGRAMMA
Tiende en laatste speelronde
Zaterdag 20 maart

Fortuna – DVO (17.30 uur)
Dalto – TOP (17.30 uur)
DOS ’46 – KCC (17.30 uur)