Oost-Arnhem struikelt over TOP

13 januari 2015 | Van onze AS-redactie

Een gehavend Oost-Arnhem heeft koploper TOP niet kunnen verrassen. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen verloor zaterdag in de overgangsklase C in de eigen sporthal Valkenhuizen met 21-26 van de nog ongeslagen lijstaanvoerder uit Arnhemuiden.

 

Met drie invallers (Robin Hooymans, Niels Jansen en Nynke Lokhorst voor de geblesseerden Pauline Wagenvoort, Bob Beenen en Dian Ligt) ging Oost-Arnhem de strijd met TOP aan.
Trainer Ron Steenbergen had in de voorbereiding al aan zijn spelers laten weten dat zij verdedigend 100 procent bij de les moesten zijn. De gevaarlijke aanval van TOP scoorde tot dusver gemiddeld 27 goals per wedstrijd.
Oost-Arnhem hoopte door het ‘achterverdedigen’ de vier aanvallend sterke vrouwen van TOP aan banden te leggen. Die tactiek had succes, want de thuisploeg leidde na 11 minuten met 5-3. De coach van TOP vluchtte vervolgens in een time-out om het tij te keren. Dat lukte, want de gasten namen snel de leiding: 5-6. Oost-Arnhem bleef daarna de opdrachten van Steenbergen goed uitvoeren, waardoor het verschil bij rust nog steeds minimaal was: 12-13.
Het spel golfde ook in de tweede helft op en neer en Oost-Arnhem kwam in de 40e minuut zelfs langszij: 16-16. Dat Oost-Arnhem veel energie had verbruikt bleek in het laatste kwartier. Een langere fase zonder Arnhemse doelpunten brak de thuisploeg op. TOP liep van 18-20 uit naar 18-23 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase scoorden beide ploegen nog drie keer. Eindstand 21-26.
Oost-Arnhem kon terugkijken op een goede wedstrijd, maar kwam uiteindelijk net iets te kort. De ploeg van trainer Ron Steenbergen gaat zaterdag op bezoek bij Dindoa in Ermelo.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 2, Niels Jansen 1 (50. Bas van de Pijpekamp 1), Linda Eijkhout 2, Robin Hooymans 2.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 11, Thijs Broenink, Minke de Jager 1, Nynke Lokhorst 1.