Oost-Arnhem strikt ‘Senna en Fenna’

16 mei 2020 | Van onze AS-redactie

Senna van den Bos keert terug bij Oost-Arnhem. De 28-jarige korfbalster speelde afgelopen seizoen in een vriendenteam bij DVO, maar kiest mede door gewijzigde werkomstandigheden weer voor prestatiekorfbal. Fenna de Jong (25) is de tweede vrouwelijke aanwinst voor de ploeg van de nieuwe trainer Hugo van Woudenberg. Zij kwam de afgelopen zes jaar uit voor het Nijeveense DOS ’46.

Met de komst van dit tweetal heeft Oost-Arnhem de selectie voor het seizoen 2020 – 2021 rond. Eerder versterkte de hoofdklasser zich al met Jasper Broenink van KV Wageningen.

Senna van den Bos (Foto: Erik Mulder)

Van den Bos doorliep het grootste deel van haar jeugdopleiding bij Oost-Arnhem en speelde ook nog een seizoen in de hoofdmacht. Daarna zette de korfbalster haar carrière voort bij DVO, dat uitkwam in de Korfbal League. Van den Bos bemachtigde ook een plek in de selectie van Jong Oranje. Tijdens haar studie in Amsterdam speelde Van den Bos van 2014 tot 2016 twee seizoenen bij KZ in Koog Zaandijk.

Fenna de Jong (Foto: Mark Spelten)

Fenna de Jong startte haar korfballoopbaan bij KVZ in Zutphen. De 25-jarige speelster uit Warnsveld doorliep alle jeugdselecties van District Oost. Met DOS ’46 speelde De Jong in de Korfbal League, werd ze vorig jaar landskampioen op het veld en won tegen AKC, de kampioen van België, de Supercup.

De forse reisafstand tussen haar woonplaats Warnsveld en Nijeveen ging haar tegenstaan. Dat was de reden om eens goed na te denken over haar sportieve toekomst. De keuze viel na enkele gesprekken op Oost-Arnhem.

Met een tweede plaats in de hoofdklasse B plaatste Oost-Arnhem zich afgelopen seizoen voor de kruisfinales om een plek in de Korfbal League, maar daar ging door de coronacrisis een streep door.