Oost-Arnhem start in zelfde opstelling

14 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn start zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sparta in dezelfde opstelling als tegen Heerenveen. In Friesland won de korfbalploeg van Petra Geelhoedt afgelopen zaterdag met 21-9.

Voor Oost-Arnhem is het de laatste wedstrijd van de heenronde van de veldcompetitie in de overgangsklasse B. Na twee zeges in de overgangsklasse B volgden drie nederlagen op rij, maar afgelopen zaterdag speelde een herboren Oost-Arnhem tegenstander Heerenveen na rust van het veld. Bij winst in de eigen Arena op het Zwolse Sparta, de nummer twee op de ranglijst,  komt Oost-Arnhem zaterdag op 8 punten en hoeft het vooralsnog niet meer naar onderen te kijken.
“De druk van het ‘moeten’ is er dan een beetje af. Bij verlies wordt het op het veld toch weer een strijd tegen degradatie. En als we met een overwinning afsluiten kunnen we ook met een goed gevoel aan het zaalseizoen beginnen. Maar Sparta is een lastig te bespelen ploeg”, aldus Petra Geelhoedt, die zaterdag geen beroep kan doen op de nog niet fitte Yke Bijlsma en Peter Hage. “Met Yke gaat het de goede kant op, maar het herstel van haar blessure duurt wat langer dan verwacht. Het is de vraag of ze de eerste wedstrijd van het zaalseizoen haalt.
Peter Hage wordt maandag geopereerd aan zijn rechter enkel. Zij herstel zal naar verwachting drie maanden duren.
Omdat Geelhoedt geen wijzigingen aanbrengt in haar basisopstelling, begint Edwin Bouman op de bank. “Daar heb ik wel begrip voor. ‘Never change a winning team’. De andere spelers hebben het tegen Heerenveen heel goed gedaan’’, aldus de 38-jarige routinier.
Bij Sparta staat zaterdag een oude bekende in het veld: Maarten Schelling. De topscorer van de Zwolse ploeg kwam vele jaren uit voor Oost-Arnhem.
De wedstrijd tegen Sparta begint zaterdag om 15.30 uur.

Klik hier voor het volledige sportprogramma