Oost-Arnhem start bij Groen Geel

17 november 2021 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem start het seizoen in poule B van de Korfbal League zaterdag 20 november met een uitwedstrijd bij Groen Geel. De wedstrijd in het Noord-Hollandse Wormer begint om 19.00 uur. Een week later speelt de ploeg van coach Henco Pullen in sporthal Valkenhuizen thuis tegen landskampioen PKC.

De Korfbal League bestaat uit twee poules van zes ploegen.  Oost-Arnhem stuit in poule B ook nog op TOP (Sassenheim), DOS ’46 (Nijeveen) en het Bennekomse DVO. Poule A bestaat KZ (Koog aan de Zaan), KCC (Capelle aan den IJssel), Fortuna (Delft), LDODK (Gorredijk), Blauw Wit (Amsterdam) en Dalto (Driebergen).

In beide poules wordt een hele competitie gespeeld. Na de tien speelrondes komen de eerste drie van poule A en B in poule C (kampioenspoule), de onderste drie in poule D (degradatiepoule). De resultaten van de onderlinge wedstrijden van de teams uit poule A die zich plaatsen voor poule C worden verwerkt in de stand van poule C. Deze teams spelen in poule C nog een thuis- en uitwedstrijd tegen de teams uit poule B, dus in totaal zes wedstrijden. Voor de onderste drie ploegen uit popule A en B die zich plaatsen voor poule D geldt na het eerste deel van de competitie dezelfde constructie.

De nummers 1 tot en met 4 uit poule C strijden daarna om de Nederlandse titel. In de halve finales staan in een ‘best of three’ de nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 tegenover elkaar. De winnaars spelen op zaterdag 16 april in Ahoy in Rotterdam de finale.
Uit poule D degraderen de nummers 4, 5 en 6 rechtstreeks naar de hoofdklasse. De nummer drie speelt tegen de verliezer van de hoofdklassefinale nog om één plaats in de Korfbal League van het seizoen 2022 – 2023, die dan weer uit tien ploegen zal bestaan.

* Foto boven: Oost-Arnhem viert feest na de eerste zege (28-27) in de Korfbal League op Groen Geel op 27 februari van dit jaar. Zaterdag is Groen Geel in Wormer opnieuw de tegenstander. (Foto: Gertrude de Vries)

KORFBAL LEAGUE
Programma

Poule B
Eerste speelronde
Zaterdag 20 november
Groen Geel – Oost-Arnhem (19.00 uur)
DVO – TOP
PKC – DOS ’46

Tweede speelronde
Zaterdag 27 november
Oost-Arnhem – PKC (17.00 uur)
DOS ’46 – DVO
TOP – Groen Geel

Derde speelronde
Zaterdag 4 december
Groen Geel – DVO
Oost-Arnhem – DOS ’46 (17.00 uur)
PKC – TOP

Vierde speelronde
Zaterdag 11 december
Groen Geel – DOS ’46
TOP – Oost-Arnhem (19.30 uur)
DVO – PKC

Vijfde speelronde
Zaterdag 18 december
PKC – Groen Geel
Oost-Arnhem – DVO (17.00 uur)
DOS ’46 – TOP