Oost-Arnhem slikt eerste verlies, verrassende winst Rheko

15 september 2020 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft zaterdag in Eindhoven de eerste nederlaag in de hoofdklasse A geleden. De korfbalploeg van trainer Hugo van Woudenberg kwam in de uitwedstrijd bij DSC in Eindhoven maar moeizaam tot scoren en daarmee was de 16-13 nederlaag verklaard.

DSC zakte in op de schoten van Oost-Arnhem en de rebound was in de meeste gevallen vervolgens voor de Eindhovense thuisploeg. “We bleven ook te snel het eerste schot nemen”, zei Van Woudenberg. “Ons rendement bij de schoten lag dus veel te laag, want dertien doelpunten maken is veel te weinig.”

De thuisploeg bleek ook fysiek sterker dan de bezoekers uit Arnhem. “We zijn nog niet top”, stelde Van Woudenberg vast. “We zijn nog zoekende en hebben ook moeite te spelen in een wisselende samenstelling.”

Na een 10-6 achterstand bij rust liep het Arnhemse spel na de pauze iets beter. Van Woudenberg: “Maar echt in de wedstrijd zijn we nooit geweest. We hebben geen moment aanspraak op de overwinning kunnen maken.”

Oost-Arnhem wacht twee zware duels. Woensdag uit tegen Dalto, zaterdag thuis tegen koploper Wageningen. “Wedstrijden, waarin we moeten proberen het vertrouwen en het plezier terug te winnen”, zei Van Woudenberg. “We zitten nu op vijftig, zestig procent en dat moeten we verder uitbouwen. Op die manier werken we ook naar de start van de zaalcompetitie in de Korfbal League.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 4, Thijs Broenink 2, Noa kapteyn 2, Renske van Os  (Nynke Lokhorst).
Eerste verdediging: Rick Verdouw 2 (Jorrit Meyer 1), Jasper Broenink 2, Willemien Kragt, Senna van den Bos.

* Foto rechtsboven: Bas Broenink, hier in actie tegen Mid-Fryslãn, was met vier treffers de beste schutter van Oost-Arnhem. (Foto: Mike Bekkers)

TWEEDE KLASSE C
Viking – Rheko 12 -14 (7-4).

Rheko heeft zaterdag twee punten uit Wijk bij Duurstede mee teruggenomen naar Rheden. Bij Viking behaalde de ploeg van trainer André van de Haar een knappe zege: 12-14.

Het zag er na een moeilijk begin niet naar uit dat Rheko met de winst zou gaan strijken. “We stonden al snel met 5-1 achter, maar groeiden langzaam maar zeker in de wedstrijd”, sprak Van de Haar.
Een belangrijke was daarbij weggelegd voor Tim van den Berg. “Tim was gekoppeld aan hun beste en bepalende speler en dat heeft hij in zijn voordeel beslist. Tim scoorde zes keer, zijn tegenstander vijfmaal.”

Rheko kwam na een 7-4 ruststand bij 10-10 langszij. Van de Haar bracht vervolgens Bas Joosten als invaller en hij zette Rheko op voorsprong: 11-12. met haar treffer (11-14) besliste Tamara Christiaanse het duel. De laatste treffer van Viking was alleen van belang voor de statistiek. 

Van de Haar was na afloop opgetogen. “Viking behoort naar mijn mening tot de top drie, dus dit is een mooi overwinning.”
De doelpunten van Rheko: Tim van den Berg 6, Tamara Christiaanse 2, Paula Jurriëns 2, Jarno Hoogendoorn 1, Gertilde Hooijer 1, Eloy Lischer 1, Bas Joosten 1. 

DERDE KLASSE C
EKCA – TOP (V) 20-8 (7-3).

EKCA kent een prima start van de competitie. Zaterdag won de ploeg van trainer Arthur Lindeboom tegen TOP voor de tweede keer op rij: 20-8. De ploeg uit Vroomshoop bleef voor rust nog een beetje in het spoor nam EKCA, maar na de hervatting kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas.

Lindeboom was verheugd dat liefst tien spelers op het scoreformulier stonden. “Met ook nog een mooie verdeling tussen de mannen en de vrouwen”, sprak de coach. “Tien om tien.”

Voor EKCA scoorden: Sanne van Geel 3, Sheila Windt 3, Erik Tangerink 3, Femma Kuindersma 2, Coen Hermsen 2, Jeffrey Kruisland 2, Laurent Rothuizen 2, Esmée Praas 1, Hidde Hoegen 1, Rianne van Santen 1.


UITSLAGEN

HOOFDKLASSE A
Zaterdag 12 september
DSC – Oost-Arnhem 16-13
Wageningen – Dalto 24-23
Heerenveen – SKF 17-11
Mid-Fryslãn – SCO 20-19

TWEEDE KLASSE E
Zaterdag 12 september
Viking – Rheko 12-14
Tiel ’72 – Kesteren 17-11
Fortissimo – Duko 13-13
Animo – Keizer Karel 16-5

DERDE KLASSE C
Zaterdag 12 september
EKCA – TOP (V) 20-8
Reehorst ’45 – Zwaluwen 20-5
HKC (He) – Achilles (A) 16-9
Oranje Zwart – Elko 30-13

PROGRAMMA
HOOFDKLASSE A
Woensdag 16 september
Dalto – Oost-Arnhem (20.00 uur)
Zaterdag 19 september
Oost-Arnhem – Wageningen (15.45 uur)
SKF – Mid-Fryslãn
Dalto – DSC
SCO – Heerenveen

TWEEDE KLASSE E
Zaterdag 19 september
Rheko – Animo (15.30 uur)
Kesteren – Fortissimo
Keizer Karel – Viking
Duko – Tiel ’72 (16.00 uur)

DERDE KLASSE C
Zaterdag 19 september
Achilles (A) – EKCA (15.30 uur)
Zwaluwen – Oranje Zwart
TOP (V) – HKC (He)
Elko – Reehorst ’45