Oost-Arnhem pakt zege in slotfase

11 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn hebben in Pijnacker een zwaarbevochten zege behaald. In de overgangsklasse C maakte de ploeg van Erwin Ligt in de slotfase een 22-19 achterstand bij Avanti goed: 22-23.

Coach Erwin Ligt had de hele week ziek op bed gelegen en daarom was de voorbereiding op deze wedstrijd anders dan normaal. De spelers en speelsters krijgen normaal op woensdag al te horen wie hun directe tegenstanders zijn. nu gebeurde dat pas tijdens de bespreking voor de wedstrijd en dat was voor sommige spelers even wennen.
Oost-Arnhem hield Avanti in de wedstrijd door eigen slordigheden. Onnodige plaatsfouten, waar doelpunten uitkwamen, miscommunicatie met overnames en niet scherp onder de korf bij het wegtrekken van de tegenstander.
Avanti moest vaak aan de noodrem trekken bij doorbraken van spelers van Oost-Arnhem. Vooral de directe tegenstander van Rick Verdouw schroomde niet om hem met alle middelen af te stoppen. Voet uitsteken, lichaam er in zetten. Dit resulteerde wel in strafworpen en vrije ballen, waardoor de gasten toch met een voorsprong gingen rusten: 10-12.
Avanti kwam sterk uit de kleedkamer en kwam bij 16-15 op voorsprong. Oost-Arnhem  hield vertrouwen dat het goed zou komen. Ook toen het via 19-16 en 20-18 anderhalve minuut voor tijd nog 22-19 in het voordeel van  Avanti stond. de bezoekers gaven niet op en knokten voor wat ze waard waren. Dat bleek veel. Oost-Arnhem kwam gelijk (22-22), waarna Marijn Valk 26 seconden voor tijd een vrije worp mocht nemen en deze benutte: 22-23.
Nadat de laatste aanval van Avanti onderbroken werd door Oost-Arnhem, wist de ploeg dat de buit binnen was. Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers van Oost-Arnhem in de middencirkel een feestje.

Opstelling Oost-Arnhem, eerste aanval: Marloes Smit 1, Roos Verheugt 3, Marijn Valk 3, Thijs Broenink 2.
Eerste verdediging: Linda Eijkhout 3, Minke de Jager 1 (56. Anouk van Amerongen,  Rick Verdouw 3, Emiel Broenink 7.