Oost-Arnhem opent tegen Fiks

5 november 2022 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem begint de zaalcompetitie in de Korfbal League 2 op zaterdag 12 november met een thuiswedstrijd tegen Fiks uit Oegstgeest. Dat duel in sporthal Valkenhuizen begint om 17.15 uur. Een week later gaat de ploeg van trainer Henco Pullen in Alphen aan den Rijn op bezoek bij Tempo.

Oost-Arnhem degradeerde afgelopen seizoen uit de Korfbal League. De nieuw gevormde tussenklasse, met de merkwaardige naam Korfbal League 2, bestaat uit tien ploegen.

De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de kruisfinales, waarin 1 tegen 4 en 2 tegen 3 speelt. Die ploegen treffen elkaar in een ‘best-of-three’. De winnaars van die kruisfinales plaatsen zich voor de finale. De winnaar van de Korfbal League 2 promoveert rechtstreeks naar de Korfbal League.

De verliezend finalist van de Korfbal League 2 speelt tegen de nummer 9 van de Korfbal League, ook in een ‘best-of-three’, om een tweede plek voor het daaropvolgende seizoen in de Korfbal League.
De nummer 10 uit de Korfbal League degradeert rechtstreeks naar de Korfbal League 2, de nummers 9 en 10 uit de Korfbal League 2 degraderen naar de hoofdklasse.

KORFBAL LEAGUE 2
Zaterdag 12 november

Speelronde 1
TOP Arnemuiden – HKC
AW/DTV – Deetos
Oost-Arnhem – Fiks (17.15 uur, Valkenhuizen)
Dalto – TOP Sassenheim
DSC – Tempo

Zaterdag 19 november
Speelronde 2

Fiks – Dalto
HKC – DSC
TOP Sassenheim – AW/DTV
Tempo – Oost-Arnhem (20.00 uur, Limeshallen, Alphen aan den Rijn)
Deetos – TOP Arnemuiden

* Foto boven: Bas Broenink (links) van Oost-Arnhem in actie tegen LDODK. (Archieffoto: Marco Spelten)