Oost-Arnhem op scherp voor duel met KZ

16 januari 2021 | Van onze AS-redactie

KZ is zaterdagmiddag in sporthal Valkenhuizen de eerste tegenstander van Oost-Arnhem in de Korfbal League. De formatie uit Noord-Holland, drievoudig Nederlands kampioen in de zaal (2008, 2010, 2012) geldt als de favoriet.

“KZ heeft sterke vrouwen en twee goede mannen. Met PKC en LDODK is KZ een kandidaat voor de eerste twee plekken in onze poule”, zegt Rick Verdouw, aanvoerder van Oost-Arnhem. 
Dat betekent echter niet dat Oost-Arnhem, dat in de voorbereiding tegen DVO (23-23) en DOS ’46 (19-29 nederlaag) zich zonder slag of stoot bij een nederlaag zal neerleggen. Verdouw: “Tegen DVO was het goed, tegen DOS ’46 heel slecht. Maar ik vond niet, dat wij tegen DVO tegen boven onszelf uitstegen. Dat is gewoon het niveau dat wij kunnen en ook moeten halen.”

Een plek bij de eerste vier in de poule van zes levert na de reguliere competitie een plek op in de play-offs. Blauw Wit en Groen Geel completeren met Oost-Arnhem de poule van zes ploegen. Uit de Korfbal League zal na dit seizoen geen enkele club degraderen, zo heeft het korfbalverbond (KNKV) besloten.

De wedstrijd tegen KZ is ook voor de thuisploeg ook het eerste duel onder Ron Steenbergen. De Arnhemmer werd afgelopen dinsdag aangesteld als interim-trainer na het vertrek van Hugo van Woudenberg. “Het heeft onze voorbereiding nauwelijks verstoord”, meent Verdouw. “Ook onder Hugo hebben we een goede voorbereiding gedraaid en drie keer per week getraind. We zullen onder Ron verder gaan waar we vorig seizoen zijn gebleven.”

Ron Steenbergen (Foto: Mike Bekkers)

Steenbergen stapte afgelopen zomer na zes seizoenen over van Oost-Arnhem naar hoofdklasser KV Wageningen. Omdat door de coronacrisis de competitie in de hoofdklasse niet wordt gestart, maakte dat voor Steenbergen de weg vrij om de selectie van Oost-Arnhem weer tijdelijk onder zij hoede te nemen. De topsportcommissie van KV Wageningen ging met dat verzoek akkoord en maakte ook bekend dat het contract met Steenbergen met een jaar was verlengd.

* Foto rechtsboven: Rick Verdouw (Foto: Mike Bekkers)

KORFBAL LEAGUE
Programma
Zaterdag 16 januari
Poule A
15.00 uur: Oost-Arnhem – KZ
16.30 uur: PKC – Blauw Wit
20.30 uur: LDOD – Groen Geel

Poule B
17.30 uur: TOP- KCC
18.30 uur: Fortuna – DOS ’46
19.30 uur: Dalto – DVO

De wedstrijden zijn allemaal live te volgen via het online korfbalplatform op Eyecons.com