Oost-Arnhem oefent tegen KVZ

24 augustus 2017 | Van onze AS-redactie

De korfballers van hoofdklasser Oost-Arnhem spelen donderdagavond een oefenwedstrijd tegen KVZ. De bezoekers uit Zutphen komen uit in de overgangsklasse. Het duel op sportpark De Paasberg aan de Van Maerlantstraat begint om 20.45 uur. Voorafgaand, om 19.30 uur, spelen de tweede teams van beide ploegen tegen elkaar.

Met de nieuwkomers Emiel Broenink (KV Wageningen), Michael Kort (Rheko, een jaar niet gespeeld) en Rosemiek Harrewijn (DOS ’46) is trainer Ron Steenbergen twee weken geleden begonnen met de voorbereiding. “Er is niemand vertrokken, dus als het goed is zijn we er sterker op geworden”, zegt de Arnhemse coach. “In ieder geval een stuk breder. De nieuwe spelers moeten nog wel integreren in de ploeg.”
Op Bas van de Pijpekamp kan Steenbergen voorlopig nog geen beroep doen. “Bas is op stage in het buitenland en komt pas in oktober weer terug.” Met de komst van Kort en Emiel Broenink, die beiden al eerder uitkwamen voor Oost-Arnhem, wordt dat ruimschoots gecompenseerd. De komst van Rosemiek Harrewijn (23) lijkt op voorhand ook al een kwaliteitsimpuls. Harrewijn speelde afgelopen seizoen met DOS ’46 nog in de Korfbal League, maar verhuisde begin van dit jaar in verband met haar werk als verloskundige naar Arnhem.

Zaterdag 26 augustus speelt Oost-Arnhem nog een oefenwedstrijd tegen overgangsklasser De Meervogels. Dat duel wordt gespeeld op het terrein van de Brummense fusievereniging Mélynas en begint om 15.30 uur. De tweede teams van beide ploegen treffen elkaar om 14.00 uur. De Meervogels belegt komend weekeinde een trainingskamp in Brummen.
De competitie in de hoofdklasse A van het veldkorfbal begint op zaterdag 2 september. Oost-Arnhem ontvangt dan het Haagse HKV/Ons Eibernest. Daarna volgen twee uitwedstrijden tegen het Groningse Nic (9 september) en Tempo (16 september) uit Alphen aan den Rijn. Op zaterdag 3 september speelt Oost-Arnhem thuis de streekderby tegen KV Wageningen.

Voorlopige selectie Oost-Arnhem
Vrouwen: Willemien Kragt, Anna van Mölken (foto), Manon Ossendrijver, Nynke Lokhorst, Renske van Os, Rosemiek Harrewijn.
Mannen: Thijs Broenink, Bas Broenink, Rick Verdouw, Matthijs Baerends, Michael Kort, Emiel Broenink.