Oost-Arnhem net niet goed genoeg

5 mei 2013 | Van onze AS-redactie

Voor de korfballers van Oost-Arnhem wordt het nog een hele klus zich te handhaven in de hoofklasse A van de veldcompetitie. Zaterdag verloor de blauw-witte formatie met 17-14 bij KV Wageningen.

Met Ingar Luttik op de plek van de geblesseerde Emiel Broenink (foto) begon Oost-Arnhem aan een loodzware klus. Na tien minuten zagen de gasten ook Sanne Ligt nog het veld verlaten met een hoofdblessure. Zij kwam ongelukkig in botsing met een speler van KV Wageningen en werd vervangen door Simone Klijntjes. De laatste maakte haar debuut in de hoofdmacht en kende een prima invalbeurt. Aangezien Klijntjes (ondersteunde kofbalster) een ander type speelster is dan Ligt (aanvallende dame), kwam er aanvallend veel druk op Rick Verdouw te liggen.
In dit duel hadden Thijs Broenink en Rick Verdouw de taak om oud Oost-Arnhemmer en scherpschutter Marijn Valk uit te schakelen.
Oost-Arnhem had een uitstekende start, want na 28 minuten stond er een tussenstand op het bord van 3-5. In deze 28 minuten werd er door beide teams goed verdedigd en waren de kansen schaars. Oost-Arnhem bleek ijzersterk in de rebound en KV Wageningen werd goed onder druk gezet. Oost-Arnhem moest wel enkele keren aan de noodrem trekken, waardoor de thuisclub voornamelijk door vrije worpen en strafworpen tot score kwamen. De rust werd bereikt bij de stand van 6-6.
“We konden tot een kwartier voor tijd prima meekomen met KV Wageningen”, vertede Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem. “Toen stond het 11-10. De duels tussen beide aanvallers Rick Verdouw en Marijn Valk waren een boeiend schouwspel. Beide moesten tot het uiterste gaan om te kunnen scoren. Valk scoorde 9 keer, Verdouw achtmaal.”
Bij 13-10 kwam voor het eerst een verschil van 3 punten op het bord. Dat kon den de bezoekers niet meer dichten. Via 16-12 verscheen een 17-14 eindstand op het bord.
Uiteindelijk een terechte winnaar en Oost-Arnhem mag zich opmaken voor twee belangrijke thuiswedstrijden. Volgende week thuis tegen Mid Fryslan en de week daarna thuis tegen Amicitia.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Ingar Luttik 1, Matthijs Baerends 3, Minke de Jager 1, Esra Ruysink 1 (60. Linda Eijkhout). Eerste verdediging: Thijs Broenink, Rick Verdouw 8, Dian Ligt, Sanne Ligt (10. Simone Klijntjes).