Oost-Arnhem moet aan de bak

25 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem is klaar voor de beslissende fase van het seizoen. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen maakte ook tegen ODIK geen misstap. Na de 32-23 zege op de ploeg uit Barneveld staan nu twee cruciale duels op het programma: zaterdagavond 25 januari uit tegen Dalto, een week later thuis tegen Wageningen.

Oost-Arnhem voert samen met Dalto de ranglijst in de hoofdklasse B aan (beide 14 punten uit 8 duels) en de voorsprong op Wageningen bedraagt 4 punten. De nummers één en twee van zowel de hoofdklasse A als B plaatsen zich voor de kruisfinales. In een ‘best of three’ spelen de twee winnaars de in de PKC-hal in Papendrecht de finale om promotie naar de Korfbal League. De verliezer krijgt nog een herkansing en mag in een ‘best of three’ aantreden tegen de nummer voorlaatst uit de Korfbal League om volgend seizoen alsnog op het hoogste niveau uit te mogen komen.

Oost-Arnhem is daar nog niet mee bezig, zegt Ron Steenbergen coach van de Arnhemse ploeg. “Pas na de duels tegen Dalto en Wageningen valt daar wat over te zeggen. De wedstrijd tegen Wageningen zou daarbij beslissend kunnen zijn.”

Jorrit Meyer viert één van zijn zes treffers. (Foto: Mike Bekkers)

In de komende twee topwedstrijden moet Oost-Arnhem vol aan de bak. Fases waarin de ploeg de concentratie even helemaal kwijt is, zioals in de duels met SCO en ODIK, kunnen tegen Dalto en Wageningen fataal zijn.
In het thuisduel met ODIK leidde Oost-Arnhem bij rust met 15-6. Tien minuten na de pauze was van die voorsprong behoorlijk geslonken: 18-14. Op het moment dat de Arnhemse ploeg echt in het nauw komt, staan de spelers weer op. “Oost-Arnhem zakte na rust even heel ver weg, het werd nonchalant”, zei Hugo van Woudenberg, coach van ODIK en volgend seizoen de opvolger van Ron Steenbergen bij Oost-Arnhem. “Maar wie ben ik om daar nu over te oordelen. De wedstrijd leek ook gespeeld, dan is een terugval begrijpelijk, ook al waarschuw je daarvoor. Op het moment dat het nodig was, stonden ze er weer. Dat is ook knap.”

Oost-Arnhem liep uit naar 29-19 en beëindigde het duel boven de 30 doelpunten. een opvallende rol was er weggelegd voor Jorrit Meyer, vervanger van Bas Broenink, die herstellende was van een bijholte-operatie en ook geblesseerd was aan zijn hak. Meyer scoorde zes goals.

Oost-Arnhem – ODIK  32-23 (15-6)
Oost-Arnhem, eerste aanval: Thijs Broenink 4, Matthijs Baerends 4, Willemien Kragt 3 (Anouk Damen), Noa Kapteyn 2.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 10, Jorrit Meyer 6, Rosemiek Harrewijn 1, Nynke Lokhorst 2.

* Foto geheel boven: de huidige coach van Oost-Arnhem, Ron Steenbergen (links) en Hugo van Woudenberg, nu coach van ODIK en volgend seizoen in dienst van Oost-Arnhem. (Foto: Mike Bekkers)

Nynke Lokhorst brengt de stand op 17-10 in het duel met ODIK.

Zaterdag 18 januari
Achtste speelronde
Oost-Arnhem – ODIK  32-23
Wageningen – SCO  32-22
Sparta Z – Dalto  17-20
Deetos – DSC  23-22

Stand
Dalto  8-14
Oost-Arnhem  8-14
Wageningen  8-10
Deetos  8-8
DSC  8-6
Sparta Zwolle  8-6
ODIK  8-4
SCO  8-2

Programma
Zaterdag 25 januari
Negende speelronde
Dalto – Oost-Arnhem  (19.30 uur, sporthal Hoederdaal, Driebergen)
DSC – Wageningen
ODIK – Sparta Z
SCO – Deetos