Oost-Arnhem leert snel bij

7 februari 2021 | Van onze AS-redactie

Een overwinning zat er nog niet in, maar Oost-Arnhem liet zien haar lesje te hebben geleerd. Na de afstraffing bij PKC (46-17) van een week eerder kwam de ploeg van Ron Steenbergen in de thuiswedstrijd tegen LDODK een stuk beter voor de dag. Het bezoekende LDODK was in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen nog wel iets te sterk: 21-27.

“Een betere start in de wedstrijd. Dat helpt ook”, sprak trainer Ron Steenbergen na afloop. “Er was een duidelijke verbetering zichtbaar. We waren aanvallend ook beter. We maakten minder fouten in het samenspel, maar nog steeds iets te veel.”

Met veel strijd was Oost-Arnhem aan het duel met LDOK begonnen. De bezoekers hadden in de openingsfase moeite met de felle dekking van de thuisploeg. Het uitvallen van Senna van den Bos, bij een 4-4 stand, was daarom een streep door de rekening.

Senna van den Bos voelt de pijn onder haar voet en moet zich laten vervangen. (Foto: Gertrude de Vries)

Een blessure onder de voet, bij de hak, maakte verder spelen voor Van den Bos onmogelijk. “Ik voelde wat knappen en wist meteen dat het mis was”, zei de Arnhemse speelster, die al na tien minuten het veld moest ruimen.
Dat zorgde voor enkele omzettingen bij Oost-Arnhem, dat vervolgens een poosje zoekende was. Voor LDODK het sein om door te drukken. De gasten liepen uit naar een beslissende voorsprong van 7-14. In de slotfase van de eerste helft deed Oost-Arnhem nog wel iets terug. Ruststand: 11-16.

Tim Pels krijgt de bal aangespeeld van Nynke Lokhorst. (Foto: Gertrude de Vries)

“Het uitvallen van Senna was natuurlijk geen tactische wissel. Het ging hier om een blessure en dat is het altijd weer schakelen”, verklaarde Nynke Lokhorst, die met de komst van Willemien Kragt een ander maatje kreeg in haar vak, de mindere fase van Oost-Arnhem. “Maar toen wij na de pauze terugkwamen tot 19-23, geloofde ik er weer in. Jammer dat LDODK daarna meteen weer scoorde.”

Oost-Arnhem maakte er in grote delen van het duel een ‘echte wedstrijd’ van. Maar waar de bezoekers uit Gorredijk bleven scoren, viel de productie van de ploeg van Ron Steenbergen zo nu en dan stil.
“We hadden zelf veel moeite met het vak van Erik Zwart. Dat vak was beslissend”, zei Steenbergen. Zwart scoorde voor LDODK negen keer. Ploeggenoot Ran Faber, in hetzelfde vak, was goed voor vijf doelpunten.

Noa Kapteyn scoorde vijf keer. (Foto: Sharon Janssen)

“We hebben het na de wedstrijd tegen PKC goed opgepakt”, meende Steenbergen. “Ik heb ook niet gemerkt dat de ploeg er naweeën van heeft ondervonden. We hebben met respect gekeken hoe goed zij waren en wat we er zelf van kunnen leren.”

Oost-Arnhem – LDODK 21-27 (11-16).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Jasper Broenink 2, Rick Verdouw 3 (Tim Pels 1), Nynke Lokhorst, Senna van den Bos 1 (Willemien Kragt 1, Anna van Mölken).
Eerste verdediging: Bas Broenink 6, Thijs Broenink 2, Noa Kapteyn 5, Fenna de Jong.  

* Foto geheel boven: Nynke Lokhorst in actie tegen LDODK. Rechgts haar tegenstander Marlou Kuiper. (Foto: Gertrude de Vries)

KORFBAL LEAGUE
POULE A
Uitslagen
Vierde speelronde
Zaterdag 6 februari
PKC – Groen Geel 24-16
Oost-Arnhem – LDODK 21-27
KZ – Blauw Wit 20-22

STAND
1. PKC 4-8
2. LDODK 4-6
3. Blauw Wit 4-4
4. KZ 4-4
5. Groen Geel 4-2
6. Oost-Arnhem 4-0

PROGRAMMA
Vijfde speelronde
Zaterdag 13 februari
LDODK – PKC (15.30 uur)
Groen Geel – KZ (19.30 uur)
Zondag 14 februari
Blauw Wit – Oost-Arnhem (15.30 uur)

POULE B
Uitslagen
Vierde speelronde
Zaterdag 6 februari

Dalto – KCC 22-18
DOS ’46 – DVO 21-25
Zondag 7 februari
Fortuna – TOP uitgesteld

STAND
1. Fortuna 3-6
2. TOP 3-4
3. DOS ’46 4-4
4. Dalto 4-4
5. DVO 4-3
6. KCC 4-1

PROGRAMMA
Vijfde speelronde
Zaterdag 13 februari

TOP – Dalto (17.00 uur)
DVO – Fortuna (18.30 uur)
KCC – DOS ’46 (20.30 uur)

Fel duel. Bas Broenink (10) breekt door en krijgt hulp van Noa Kapteyn. (Foto: Gertrude Vries)