Oost-Arnhem laat winst schieten bij Nic

11 september 2017 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse A aan het bezoek aan Nic in Groningen een punt overgehouden. Willemien Kragt zette de ploeg van trainer Ron Steenbergen in de slotfase op voorsprong (22-23), maar de thuisclub schoot daarna toch nog een keer raak: 23-23. “Een terechte uitslag”, oordeelde Steenbergen.

 

Oost-Arnhem was in Groningen dicht bij de overwinning. “We hadden na de gelijkmaker nog drie kansen, maar de bal viel er niet meer in”, vertelde Steenbergen, die allerminst te spreken was over het veld van de Groningse club. “Een triest veld. Dat kunstgras is zo slecht, dat het afgkeurd had moeten worden. Als je afzette, ging je op je muil.”

De bezoekers hadden in de beginfase moeite met Nic, dat een 5-2 voorsprong nam. Na een sterke fase van Oost-Arnhem waren de rollen halverwege de eerste helft omgekeerd: 7-9. Nic kwam weer terug, maar na een 13-13 tussenstand gingen de bezoekers na doelpunten van Emiel Broenink (foto) en Rick Verdouw (strafworp) toch met een 13-15 voorsprong rusten.
Na de hervatting was Oost-Arnhem het spoor even bijster. Nic scoorde vier treffers op rij (17-15) en had bij 19-16 haar grootste voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd toonde Oost-Arnhem veerkracht. De gasten bogen een 22-20 achterstand om in een voorsprong: 22-23. Uiteindelijk kon Steenbergen vrede hebben met het 23-23 gelijkspel. “We hebben mentale kracht getoond. Dat hebben we goed gedaan, maar er had meer in gezeten. We leunden te veel op Bas Broenink en Rick Verdouw. Maar Rick had het moeilijk. Zijn kwaliteiten kwamen er niet uit en dat had alles met het veld te maken. Dat speelde een grote rol.”

Handhaven is het doel van Oost-Arnhem en na de thuiszege op HKV/Ons Eibernest en het gelijkspel bij Nic, mag de Arnhemse tevreden zijn over de start. Met 3 punten uit de eerste twee wedstrijden staat Oost-Arnhem achter SCO, dat nog een score heeft van honderd procent,  op de tweede plaats. Steenbergen: “Maar net als HKV reken ik ons en Nic ook tot ploegen die het onderin met elkaar gaan uitzoeken. Maar als je dan thuis wint en je pakt uit een punt, dan doe je het goed.”

Nic – Oost-Arnhem 23-23 (13-15).
Doelpunten Oost-Arnhem:
Bas Broenink 7, Rick Verdouw 6, Emiel Broenink 5, Thijs Broenink 2, Nynke Lokhorst 2, Willemien Kragt (foto) 1.

 

Veldkorfbal
     
Hoofdklasse A      
Zaterdag 9 september 
     
Nic  Oost-Arnhem             23 – 23
SCO  Avanti 24 – 22
Groen Geel    Wageningen 27 – 21
   
Stand  
SCO 2 – 4
Oost-Arnhem 2 – 3
Tempo 1 – 2
Avanti 2 – 2
Groen Geel 2 – 2
Nic 2 – 1
HKV/Ons Eibernest 1 – 0
Wageningen 2 – 0

     
Programma      
Zaterdag 16 september
     
Tempo  Oost-Arnhem (15.30 uur, complex Zegersloot, Alphen a/d Rijn)  
Avanti  Groen Geel  
Zondag 17september      
Wageningen  HKV/Ons Eibernest  
 Nic  SCO  
Woensdag 20 september
     
HKV/Ons Eibernest  Tempo  
Zaterdag 23 september      
Oost-Arnhem  Wageningen (15.30 uur, sportpark De Paasberg)