Oost-Arnhem krijgt korfballes

31 januari 2021 | Van onze AS-redactie

Een lesje in korfbal. Dat kreeg Oost-Arnhem zaterdagmiddag in Papendrecht van PKC. De ontketende thuisploeg troefde de formatie van trainer Ron Steenbergen op alle fronten af. Na een 27-10 ruststand ontsnapte Oost-Arnhem na rust maar net aan de vijftig tegengoals. Eindstand 46-17!

Thijs Broenink, dit duel startend op de bank, zag het met lede ogen aan. Binnen vijf minuten leidde PKC al met 5-0. Blij dat hij dit duel in de wissel zat of was hij liever basisspeler geweest? “Beide”, zei Broenink. “Aan de kant hoop je het tij te kunnen keren als je wordt ingezet. Maar PKC heeft zoveel kwaliteit en is zo sterk, dat ik daar ook niks aan had kunnen veranderen.”

Volgens Broenink volgden de Arnhemse spelers de afspraken zo goed mogelijk op. “Maar daar stond zoveel kracht tegenover. Wij waren misschien niet in beste doen, maar dat dwong PKC ook af. Er was gewoon geen beginnen aan.”

Bij 7-0 zorgde Jasper Broenink voor de eerste tegentreffer, waarna Rick Verdouw met twee goals de stand naar 7-3 tilde. PKC was toen even van slag door een groene kaart voor Olav van Wijngaarden die veel te wild insprong op Matthijs Baerends. De thuisclub pakte de draad echter weer op en liep via 8-4 uit naar 16-4 om bij 27-10 te gaan rusten.

“Het rendement van PKC was fantastisch”, meende Broenink, die vlak voor rust de plaats innam van zijn broer Jasper. “Hun samenspel is zo uitzonderlijk goed, dat ze de kansen vrij kunnen nemen. En in het benutten van die kansen zijn ze dodelijk.”

Volle druk

Oost-Arnhem pakte de kansen onder volle druk. Broenink: Dat is het verschil. Wij waren al blij als we een kans konden nemen. Als je enigszins kunt, dan schiet je. Natuurlijk wilden we wel langere aanvallen spelen en wat vertragen, maar dan heb je grote kans dat je niet eens tot een schot komt en ‘door de schotklok loopt’.”

Rick Verdouw (Foto: Mike Bekkers)

Na de hervatting ging PKC verder met scoren, ook al deed Oost-Arnhem, mede door drie treffers van Rick Verdouw, aardig mee: 37-16. In de laatste tien minuten ging PKC op jacht naar de vijftig treffers, maar dat leed bleef Oost-Arnhem bespaard. De thuisploeg liep wel verder uit naar 46-16, waarna Matthijs Baerends vier seconden voor tijd de eindstand op 46-17 bepaalde.

De spelers van Oost-Arnhem verweten elkaar na afloop niets. Broenink: “Ik heb het de eerste helft vanaf de kant gezien. Iedereen heeft gedaan wat hij of zij kon. We wisten vooraf dat we zouden verliezen, alleen hadden we niet gehoopt en verwacht dat het zo dik zou zijn. Wat we van deze wedstrijd leren? Haha, ik denk niet veel. We zullen deze wedstrijd wel analyseren en Ron (Steenbergen, red.) zal wel met iets komen. Laten we maar niet te lang over deze wedstrijd praten, want PKC is toch niet af te stoppen. Ook al kom je honderd keer met een verbeterplan.”

Plezier

De nederlaag zal de goede sfeer bij Oost-Arnhem ook niet aantasten. “We houden er zeker plezier in en moeten ons spel proberen te verbeteren”, sprak Broenink. “We kijken ook niet naar de ranglijst. We kunnen nu niet degraderen en we zijn vooral dankbaar dat we mogen korfballen. We gaan ons weer richten op de volgende wedstrijd.”

Dat volgende duel is zaterdag. Dan komt het sterke LDODK naar Arnhem. Die wedstrijd begint om 15.30 uur en is via een livestream rechtstreeks te volgen op www.eyecons.com.

PKC – Oost-Arnhem 46-17 (27-10)
Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 6, Bas Broenink 1, Senna van den Bos 1, Fenna de Jong 1. (40. Nynke Lokhorst).
Eerste verdediging: Jasper Broenink 3 (29. Thijs Broenink), Matthijs Baerends 1, Noa Kapteyn 2, Willemien Kragt 2.

* Foto geheel boven: Thijs Broenink. (Foto: Sharon Janssen)


KORFBAL LEAGUE

POULE A
Uitslagen
Derde speelronde
Zaterdag 30 januari
PKC – Oost-Arnhem 46-17
Blauw Wit – Groen Geel 26-25
Zondag 31 januari
LDODK – KZ 16-18

STAND
1. PKC 3-6
2. LDODK 3-4
3. KZ 3-4
4. Groen Geel 3-2
5. Blauw Wit 3-2
6. Oost-Arnhem 3-0

PROGRAMMA
Vierde speelronde
Zaterdag 6 februari
PKC – Groen Geel (14.30 uur)
Oost-Arnhem – LDODK (15.30 uur)
KZ – Blauw Wit (17.30 uur)

POULE B
Uitslagen
Derde speelronde
Zaterdag 30 januari
DVO – KCC 26-26
TOP – DOS ’46 16-17
Dalto – Fortuna 19-28

STAND
1. Fortuna 3-6
2. TOP 3-4
3. DOS ’46 3-4
4. Dalto 3-2
5. DVO 3-1
6. KCC 3-1

PROGRAMMA
Vierde speelronde
Zaterdag 6 februari

Dalto – KCC (14.00 uur)
DOS ’46 – DVO (16.30 uur)
Zondag 7 februari
Fortuna – TOP (15.30 uur)