Oost-Arnhem in slotfase onderuit

12 november 2012 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn het zaalseizoen in de overgangsklasse A gestart met een nederlaag. In Maartensdijk ging de ploeg van trainer Erwin Ligt (foto) in de slotfase onderuit bij tweemaal Zes: 27-23.

Na een aarzelend begin van beide kanten, kwam de eerste score pas na 7 minuten van Tweemaal Zes. Na een 3-0 stand kwamen de gasten beter in het spel. In de aantrekkelijke eerste helft nam oost-Arnhem bij 6-7 voor het eerst een voorsprong. De eerste 6 doelpunten van TZ kwamen twee spelers, bij Oost-Arnhem waren er zes verschillende doelpuntenmakers bij de eerste zeven treffers.
Tot vlak voor rust bleef Oost-Arnhem door goed voorverdedigen en door goed druk te zetten op de schotkant van de tegenstander aan de goede kant van de score. In overname-situaties maakte Oost-Arnhem toch regelmatig verkeerde keuzes, waardoor de thuisclub met een 15-13 voorsprong kon gaan rusten.
Na de pauze had Oost-Arnhem de zaakjes verdedigend beter voor elkaar. De achterstand werd omgezet in een 15-16 voorsprong en tot tien minuuten voor tijd kon het bij een 20-20 stand nog alle kanten op. Daarna was Oost-Arnhem gedurende korte tijd het spoor bijster. “We gingen te gehaast spelen. Dat leidde tot verkeerde passes, doordringen en slecht verzorgde rebounds”, vertelde teammanager Wesley ten Broek van Oost-Arnhem na afloop. “Wij hielpen TZ zo in het zadel. In vier opeenvolgende aanvallen verloren we de bal direct, TZ scoorde daarna meteen in de tegenaanval.”
Bij een 24-20 stand in het voordeel van TZ deed Rick Verdouw met twee rake schoten nog wat terug (24-22), maar TZ liep daarna weer uit naar 26-23. Door een buiten de tijd gegeven strafworp kon de thuisploeg de eindstand op 27-23 bepalen.
Ten Broek: “De start in de zaal heeft ons geen punten opgeleverd, maar wij hebben een prima wedstrijd gespeeld en de 23 doelpunten zijn verdeeld over alle spelers. Dat is een goede zaak. Nu op naar de thuiswedstrijd tegen Rohda, zaterdag in sporthal Valkenhuizen.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw (6), Mathijs Baerends (2), Minke de Jager (2) en Esra Ruysink (3). Eerste verdediging: Thijs Broenink (3), Michael Kort (2), Pia Donkers (1) en Sanne Ligt (4).

Uitslagen Overgangsklasse A, eerste speeldag
Tweemaal Zes – Oost-Arnhem    27-23
AKC – KVA                                  21-22
Rohda – BEP                                22-15
KVZ – Odik                                  22-24

Oost-Arnhem in slotfase onderuit

6 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn hebben hun voorlaatste duel in de overgangsklasse B verloren. De gehavende ploeg van trainster Laura van den Haak ging zaterdagavond in Dordrecht met 20-18 onderuit bij Oranje Wit.

Oost-Arnhem trad aan zonder Yke Bijlsma, Marloes Smit en Marijn Valk, allen geblesseerd. Peter Hage stond na zijn enkeloperatie weer voor het eerst in de basis en de plaatsen van Bijlsma en Smit werden ingenomen door Debby van Koningsveld en Babs Bruil (foto). De laatste maakte haar debuut in de hoofdmacht en deed dat uitstekend.Babs Bruil
Voor rust was van een sprankelend duel geen sprake. Na 30 minuten leidde de thuisploeg met 9-6, maar na de hervatting kropen de bezoekers uit hun schulp. de ploeg van trainster Laura van den Haak nam zlfs een voorsprong: 15-16. Toen de Arnhemse productie echter stokte, maakte Oranje Wit daar dankbbaar gebruik van. Eindstand: 20-18.
Coach Laura van den Haak beloonde Esra Ruysink en Anouk van Amerongen, beiden uit het B1-team, voor hun bereidheid om op de bank plaats te nemen. Het tweetal kreeg nog speeltijd, nadat zij eerder op de dag in Rotterdam met de B1 ploeg tegen RWA B1 hadden gespeeld. Voor de 16-jarige Esra Ruysink was het haar debuut in de hoofdmacht van Oost-Arnhem. Zij mocht 10 minuten voor tijd invallen voor Babs Bruil. Anouk van Amerongen viel vlak voor tijd in voor Debby van Koningsveld.
Oost-Arnhem speelt zaterdag 12 maart de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in de overgangsklasse B thuis tegen Vriendenschaar. Voor Oost-Arnhem, derde op de ranglijst, staat er niets meer op het spel.

Uitslagen Overgangsklasse B
Vitesse – Tjoba                                 17-19
Oranje Wit – Oost-Arnhem/HW    20-18
Rheko – Nieuwerkerk                      21-17
Vriendenschaar – GKV                   26-26 

*Foto gemaakt door Lieke Meiling/Photo Fun M