Oost-Arnhem in favorietenrol

10 november 2017 | Van onze AS-redactie

Is Oost-Arnhem favoriet in de strijd om de titel in de overgangsklasse B van de zaalkorfbalcompetitie? Trainer Ron Steenbergen is stellig. “Ja, dat denk ik wel. We zijn sterk. Dat hebben we in de hoofdklasse op het veld al laten zien, maar ook in de voorbereiding op de zaal.”

Steenbergen (foto) is niet de man van stevige uitspraken. En ook nu spreekt de Arnhemse coach met respect over zijn tegenstanders. Maar tegelijkertijd is er vertrouwen in zijn eigen formatie. Oost-Arnhem oefende tegen Tweemaal Zes (30-30), DOS Kampen (36-25 winst) en afgelopen dinsdag in Eindhoven tegen DSC. Oost-Arnhem won dat duel met 26-22. 
Vooral die laatste zege heeft Steenbergen overtuigd van de kwaliteiten van zijn ploeg. “DSC is toch een team dat dit seizoen mee gaat doen om de prijzen in de hoofdklasse. Die ploeg wil na de degradatie zo snel mogelijk terug naar de Korfbal League.”

Met de openingswedstrijd in Zwolle tegen Sparta in het vooruitzicht, schuilt in de overwinning op DSC ook een gevaar. Steenbergen: “Een wedstrijd bij DSC is voor ons een uitdaging, voor die ploeg niet. En wij krijgen daar tegen Sparta mee te maken. Dan is het omgekeerd. Sparta speelt op het veld in de eerste klasse. Wij moeten er dus voor waken, dat we denken ‘Sparta wel even te pakken’.”

Steenbergen heeft in zijn selectie ten opzichte van het veld een wijziging toegepast. Of beter: een toevoeging. Matthijs Baerends (foto) is aan de selectie toegevoegd. “We gaan ‘vijf-vijf’ spelen. We hadden vier mannen en vijf vrouwen, Mattthijs komt er na zijn blessure nu dus bij.”
Dat betekent dat Steenbergen met zijn formatie gaat rouleren. Een voordeel of een nadeel? “Beide”, zegt Steenbergen. “Dat je niet altijd met vaste vakken speelt, is een nadeel. Aan de andere klant is het een voordeel als je gewend bent in meerdere samenstellingen te spelen. Als het niet draait, kun je wat veranderen. Daarnaast is het een voordeel dat je bij een blessure iemand opstelt die gewend is mee te doen. Maar ook in het tweede team zitten nog spelers, zoals Michael Kort, die van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Steenbergen ziet in De Meeuwen en OVVO de grootste concurrenten van Oost-Arnhem. “OVVO is, behalve Oost-Arnhem, de enige ploeg in deze klasse die op het veld in de hoofdklasse speelt. Maar dat zegt niet alles, want bijna alle ploegen hebben het op het veld heel goed gedaan en staan op de eerste plaats. Pernis is niet zo bekend, maar schijnt ook een goede ploeg te hebben en SKF is altijd lastig.”
Na de uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle speelt Oost-Arnhem in sporthal Valkenhuizen twee keer thuis. Op zaterdag 18 november tegen Fiks uit Oegstgeest (aanvang 15.30 uur) en op zaterdag 25 november tegen OVVO uit Maarssen (aanvang 15.45 uur).

Selectie Oost-Arnhem
Vrouwen: Willemien Kragt, Anna van Mölken, Nynke Lokhorst, Renske van Os, Rosemiek Harrewijn.
Mannen: Thijs Broenink, Bas Broenink, Rick Verdouw, Emiel Broenink, Matthijs Baerends.

* Foto boven: Renske van os zoekt in de oefenwedstrijd tegen Tweemaal Zes naar een afspeelmogelijkheid. Anna van Mölken kijkt op de achtergrond toe. (Foto: Mike Bekkers)
* De portretfoto ‘s zijn gemaakt door Ingrid Wolfkamp.

Programma
Overgangsklassse B
Zaterdag 11 november
Sparta Zwolle – Oost-Arnhem (19.30 uur, zaal Windesheim, Zwolle)
Fiks – Pernix
De Meeuwen – OVVO
SKF – Sporting Trigon