Oost-Arnhem houdt ondanks nederlaag goed gevoel over aan duel met Dalto

17 september 2020 | Van onze AS-redactie

Dalto bleek woensdagavond in een vooruit gespeelde wedstrijd net een maatje te groot voor de korfballers van Oost-Arnhem. In Driebergen eindigde de ‘topper’ in de hoofdklasse A in een 22-18 zege voor de thuisclub.

Voor Oost-Arnhem was het na het verlies van de wedstrijd in Eindhoven bij DSC (16-13), vorige week zaterdag, de tweede nederlaag op rij. Trainer Hugo van Woudenberg keek echter met een goed gevoel terug op het treffen met Dalto. ,,We hebben een veel betere wedstrijd gespeeld dan tegen DSC. Voor mij is Dalto de beste ploeg in deze klasse en we hebben heel lang aan het elastiek gehangen.”

Rick Verdouw: vijf treffers. (Foto: Mike Bekkers)

Oost-Arnhem kwam na een 11-7 ruststand in de slotfase terug tot een achterstand van twee treffers, maar een doelpunt van Dalto ontnam het duel van alle spanning.Van Woudenberg: ,,Je wil elke wedstrijd winnen en het maximale eruit halen, maar de prioriteit ligt bij ons toch op het zaalseizoen. maar het was goed om te zien dat we Dalto het vuur na aan de schenen hebben gelegd.”

Komende zaterdag (19 september) krijgt Oost-Arnhem bezoek van KV Wageningen, dat dit seizoen Ron Steenbergen, de afgelopen vijf jaar hoofdtrainer van Oost-Arnhem, als coach heeft.
Bij Oost-Arnhem kan Matthijs Baerends, herstellende van een enkelblessure, tegen KV Wageningen weer zijn eerste minuten maken.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 5, Bas Broenink 5, Renske van os, Nynke Lokhorst.
Eerste verdediging: Thijs Broenink 1, Jasper Broenink 2, Willemien Kragt 4, Noa Kapteyn 2.

HOOFDKLASSE A
UITSLAGEN
Woensdag 16 september

Dalto – Oost-Arnhem 22-18

STAND
DSC 2-4
KV Wageningen 2-4
Dalto 3-4
Mid-Fryslãn 2-2
Heerenveen 2-2
Oost-Arnhem 3-2
SCO 2-0
SKF 2-0

PROGRAMMA
Zaterdag 19 september

Oost-Arnhem – Wageningen (15.45 uur)
SKF – Mid-Fryslãn
Dalto – DSC
SCO – Heerenveen