Oost-Arnhem: gebrek aan goals

22 november 2021 | Van onze AS-redactie

“We hebben veel goed gedaan. Prima verdedigd, maar te weinig gescoord.” Henco Pullen, coach van Oost-Arnhem, verklaarde in twee zinnen de nederlaag van zijn ploeg bij Groen Geel. In de eerste wedstrijd in poule B van de Korfbal League verloor Oost-Arnhem in Wormer met 19-15.

Heel lang zag het er naar uit dat Oost-Arnhem met een goed resultaat huiswaarts zou keren. In de eerste twintig minuten was er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht. De aanvallers van Groen Geel hadden moeite met de verdedigende druk van hun tegenstanders en kwamen maar moeizaam tot scoren. Gevolg: Oost-Arnhem stond voortdurend aan de leiding (0-2, 1-3, 2-4, 3-5 en via 5-5 naar 5-6). In de slotfase van de eerste helft sloeg de thuisploeg echter toch nog toe en ging met een 8-6 voorsprong rusten.

Krijn van het Kaar (Foto: Marco Spelten)

“We hebben zeker in de eerste helft de kansen laten liggen. We hadden toen meer moeten scoren”, vond Pullen, die met Jasper Broenink en Krijn van het Kaar had gekozen voor twee lange mensen in het eerste aanvalsvak. “Omdat je dan hoopt op meer goals.”

Die hoop bleek in de eerste helft ijdel. Binnen zeven minuten kwam Oost-Arnhem mede door drie treffers van het eerste aanvalsvak (Jasper Broenink 2, Fenna de Jong 1) weliswaar op een 2-4 voorsprong, maar daarna bleef het viertal droog staan. Omdat ook de bezoekers problemen hadden met de afronding, kon Groen Geel in de laatste vijf minuten voor rust een 5-6 achterstand toch nog ombouwen in een 8-6 voorsprong.

Na de hervatting liep Groen Geel via 9-8 uit naar 12-9, maar Oost-Arnhem rechtte de rug. Vier treffers op rij, waarvan de laatste uit een strafworp van Krijn van het Kaar, bezorgden de bezoekers weer een voorsprong: 12-13. Het antwoord van Groen Geel kwam echter razendsnel. Dertig seconden later waren de rollen al omgedraaid: 14-13.

Arbiter Ronald Buis gaf vervolgens bij een aanval van Oost-Arnhem een inworp aan Groen Geel die overduidelijk voor de gasten was. Luttele seconden later viel de bal aan de andere kant door de mand: 15-13. Een arbitrale beslissing die op dat moment cruciaal was.
Groen Geel liep in de slotfase uit naar 19-13, waarna Oost-Arnhem in de laatste 25 seconden via Van het Kaar en Thijs Broenink de stand een nog wat draaglijker aanzien gaf. Broenink, buiten de basis gestart, zette in het eindsignaal van zeer grote afstand de 19-15 eindstand op het bord.

Groen Geel – Oost-Arnhem 19-15 (8-6).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Jasper Broenink 4 (26. Thijs Broenink 1), Krijn van het Kaar 2, Senna van den Bos 1, Fenna de Jong 1. Eerste verdediging: Bas Broenink 3, Rick Verdouw 2, Willemien Kragt 1 (37. Anna van Mölken), Nynke Lokhorst.

* Foto geheel boven: de volledige selectie van Oost-Arnhem. Staand geheel rechts coach Henco Pullen. (Foto: Marco Spelten)

KORFBAL LEAGUE
POULE B
Uitslagen
Eerste speelronde
Zaterdag 20 november
PKC – DOS ’46  20-18
Groen Geel – Oost-Arnhem  19-15
DVO – TOP  31-22
Programma
Zaterdag 27 november
Oost-Arnhem – PKC (17.00 uur, sporthal Valkenhuizen)
TOP – Groen Geel
DOS ’46 – DVO