Oost-Arnhem doet zichzelf te kort

9 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft zaterdag in Purmerend de kansen op een zege laten liggen. In de overgangsklasse A ging de ploeg van trainer Erwin Ligt na een 14-15 voorsprong bij rust toch nog met 22-21 onderuit.

Oost-Arnhem scoorde na de hervatting slechts zes doelpunten en daar zat meteen het grootste probleem. Bij 20-20 kon het nog alle kanten op, maar Oost-Arnhem miste toen vier opgelegde kansen. Alle vier doorloopballen bleken echter niet aan de bezoekers besteed. De gemiste kansen braken de Arnhemse ploeg op en uiteindelijk bleek BEP de gelukkigste: 22-21.
“Beide teams zijn gewaagd aan elkaar en dat was ook nu weer het geval”, vertelde Wesley ten Broek, assistent-trainer van Oost-Arnhem. “Bij het begin ging het qua score gelijk op: 4-2, 4-4, 6-6 en bij 7-10 hadden we voor het eerst een gat geslagen.”
Aanvallend zag OA-coach Erwin Ligt eindelijk weer dingen terug waarop getraind wordt. Lange aanvallen, gebruik maken van de schotklok, goede passes en een sterke rebound. Maar net als veel vorige wedstrijden konden de gasten de voorsprong niet verder dan drie treffers uitbouwen. Na een tussenstand van 13-13 leidde Oost-Arnhem bij rust met 14-15.
Na rust werd het niveau van de eerste helft niet meer gehaald. Aan beide kanten waren de defensies het sterkst. Bij een stand van 20-20, anderhalve minuut voor tijd, kreeg Oost-Arnhem verschillende mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar 4 à 5 opgelegde kansen waren niet aan de gasten besteed.
Oost-Arnhem staat na het verlies in Purmerend met 10 punten uit 12 wedstrijden op de zesde plaats. De voorsprong op KVZ (5 uit 11) bedraagt 5 punten, maar KVZ komt zondag nog in actie tegen AKC (4 uit 11), de nummer laatst. Oost-Arnhem is met nog twee duels voor de boeg dus nog niet helemaal veilig. Oost-Arnhem – KVZ staat zaterdag 16 februari op het programma.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Thijs Broenink 2, Michael Kort 3, Pia Donkers 1, Sanne Ligt 6. Eerste verdediging: Rick Verdouw 5, Matthijs Baerends 2, Minke de Jager 1, Esra Ruysink 1.

Uitslagen Overgangsklasse A
BEP – Oost-Arnhem 22-21
Odik – KVA 19-25
Rohda – Tweemaal Zes 24-31
Programma
Zondag

AKC – KVZ