Oost-Arnhem al snel in vorm

18 november 2022 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem vertrekken zaterdag (19 november) na de ruime 33-15 thuiszege overwinning op Fiks vol vertrouwen naar Alphen aan den Rijn. In de Limeshallen is dan Tempo de tweede tegenstander in de Korfbal League 2. Tempo verloor het openingsduel vorige week met 29-17 bij het Eindhovense DSC.

De doelstelling van Oost-Arnhem in het zaalseizoen is helder. Na de degradatie uit de Korfbal League streeft de formatie van trainer Henco Pullen naar een plek bij de eerste vier in de Korfbal League 2. Die posities geven recht op deelname aan de play-offs om promotie naar de Korfbal League.

Oost-Arnhem zal niet alle wedstrijden zo eenvoudig winnen als vorige week zaterdag tegen Fiks. “Ik verwacht dat er zes, zeven ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn”, vertelde Pullen, die blij was met het resultaat tegen de bezoekers uit Oegstgeest. “Ik heb ook heel veel mooie doelpunten gezien.”

Fiks beet in de openingsfase echter fanatiek van zich af. Daarop moest Oost-Arnhem zich toch even instellen, maar het was al snel duidelijk dat de energie die Fiks in het duel legde, niet was vol te houden. Na een achterstand van 1-4 na vijf minuten kantelde de wedstrijd na de tiende minuut. Na een kwartier stond het gelijk (6-6), bij rust was de score opgelopen naar 17-6. De aanvalsmachine van oost-Arnhem draaide op volle toeren en daarop had Fiks geen verweer.

Na de pauze was de thuisploeg even wat minder scherp, maar scoorde ook in de tweede helft nog zestien keer. “Het is altijd lastig om na rust weer hetzelfde te brengen als je zo ver op voorsprong staat. We begonnen wat slapjes na rust en dan moet je hard werken om weer op dat oude niveau te komen. Dat lukte uiteindelijk aardig”, zei Pullen, die zijn ploeg 139 doelpogingen zag ondernemen. Een rendement van bijna 24 procent.

Fenna de Jong (foto: Marco Spelten)

Bovendien kwamen bijna alle spelers tot scoren. Pullen: “De scores zijn goed verdeeld en daarom zijn we ook moeilijk te verdedigen. We willen niet dat één persoon dertig keer schiet en een ander maar drie keer.”

De vrouwen van Oost-Arnhem namen 16 van de 33 gescoorde doelpunten voor hun rekening met Fenna de Jong als topscorer van de ploeg met zes treffers. Noa Kapteyn, die voor het eerst na haar kruisbandoperatie van vorig jaar weer een officiële wedstrijd in de zaal speelde, scoorde vier keer.

Oost-Arnhem – Fiks 33-15 (17-6).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Fenna de Jong 6, Willemien Kragt 3, Matthijs Baerends 5 (40. Tim Pels 1), Bas Broenink 3.
Eerste verdediging: Noa Kapteyn 4 (41. Anna van Mölken), Nynke Lokhorst 3, Krijn van het Kaar 5, Rick Verdouw (10. Thijs Broenink 3).

* Foto rechtsboven: De selectie van Oost-Arnhem met geheel links trainer Henco Pullen. (Foto: Sharon Jansen)

UITSLAGEN
KORFBAL LEAGUE 2
Zaterdag 12 november

Speelronde 1
TOP Arnemuiden – HKC 22-24
AW/DTV – Deetos 14-25
Oost-Arnhem – Fiks 33-15
Dalto – TOP Sassenheim 25-21
DSC – Tempo 29-17

Zaterdag 19 november
Speelronde 2

Fiks – Dalto
HKC – DSC
TOP Sassenheim – AW/DTV
Tempo – Oost-Arnhem (20.00 uur, Limeshallen, Alphen aan den Rijn)
Deetos – TOP Arnemuiden