Oost-Arnhem aan de leiding!

23 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

Het is Oost-Arnhem gelukt! De ploeg van trainer Ron Steenbergen heeft in de hoofdklasse A van de veldkorfbalcompetitie de leiding genomen. Oost-Arnhem won zelf met 20-11 de uitwedstrjjd bij Mid-Fryslan en profiteerde zo optimaal van de 21-13 nederlaag van koploper Wageningen bij Tempo.

Oost-Arnhem en Tempo hebben beide 12 punten uit 7 duels. Oost-Arnhem mag zich echter lijstaanvoerder noemen omdat het eerder in de onderlinge confrontatie in Alphen aan den Rijn de sterkste was (16-23). Wageningen bezet de derde plaats met 11 uit 7. De titelstrijd in de hoofdklasse A gaat nog slechts tussen deze drie ploegen, want Heerenveen en Mid-Fryslan staan beide met 6 uit 7 al op grote afstand.

De competitie in de hoofdklasse A is precies halverwege. Alle ploegen hebben elkaar nu eenmaal ontmoet. Komende zaterdag (26 oktober) wordt de achtste speelronde, de return van de duels op de eerste speeldag, afgewerkt. Daarna gaan de clubs zich voorbereiden op het zaalseizoen. In april wordt de veldcompetitie hervat.

Oost-Arnhem is halverwege de veldcompetitie dus koploper. Een even fraaie als onverwachte prestatie. De Arnhemse ploeg gold niet als een titelkandidaat. Het verlies in de tweede wedstrijd tegen Wageningen toonde dat ook aan, maar daarna won Oost-Arnhem vijf duel op rij. De zege bij Tempo, dat afgelopen seizoen in de zaal promoveerde naar de Korfbal League, bevestigde de kracht van Oost-Arnhem.

Ron Steenbergen (Foto: Ingrid Wolfkamp)

Afgelopen zaterdag had de equipe van Ron Steenbergen niet veel moeite met Mid-Fryslãn. “We zijn nooit in gevaar geweest en liepen langzaam maar zeker uit naar een verschil van vier treffers”, zei Steenbergen over de al veilige marge bij rust (7-11). Na de pauze werd het verschil alleen maar groter. Eindstand: 11-20.

Oost-Arnhem speelde nog zonder de geblesseerde Matthijs Baerends en na de pauze moest ook Anna van Mölken na een botsing het duel geblesseerd verlaten.

Komende zaterdag treft Oost-Arnhem in de eigen Arena het Friese SCO. De heenwedstrijd leverde een zwaarbevochten zege op. Het bleef in dat duel lang spannend (12-12, 14-15), maar Matthijs Baerends besliste toen met twee treffers in de slotfase de wedstrijd: 14-17.
Oost-Arnhem moet dus nog eenmaal vol aan de bak om het eerste deel van het veldseizoen als koploper af te sluiten. Steenbergen: “SCO is een ploeg met zwoegers en zij geven niet snel op.”

* Foto geheel boven: Rick Verdouw legt aan voor een doelpoging in het duel met Meervogels, eerder dit seizoen. Bas Broenink en Anna van Mölken kijken toe. (Archieffoto: Mike Bekkers)

Mid-Fryslân – Oost-Arnhem 11-20 (7-11).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Thijs Broenink, Frank Lemmens 1 (Bas van de Pijpekamp), Noa Kapteyn 5, Willemien Kragt 2.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 4, Bas Broenink 5, Anna van Mölken (Nynke Lokhorst), Rosemiek Harrewijn 3.


VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE A
Zevende speelronde
Zaterdag 19 oktober
Mid-Fryslãn – Oost-Arnhem 11-20
Tempo – Wageningen 21-13
Heerenveen – Meervogels 18-25
SCO – Rohda 21-16

Stand
Oost-Arnhem 7-12
Tempo 7-12
Wageningen  7-11
Heerenveen  7-6
Mid-Fryslãn  7-6
SCO  7-5
Meervogels  7-4
Rohda  7-0

Programma
Achtste speelronde
Zaterdag 26 oktober

Oost-Arnhem – Mid-Fryslãn (15.30 uur, sportpark Van Maerlantstraat)
Meervogels – Tempo
Heerenveen – Wageningen
Mid-Fryslãn – Rohda