Onzekerheid bij Oost-Arnhem over doorgaan play-offs

19 maart 2020 | Van onze AS-redactie

Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) neemt uiterlijk 6 april een besluit over de specifieke afwikkeling van van de play-offs om promotie naar de Korfbal League. Dat meldt het KNKV op haar website. Oost-Arnhem, dat in de hoofdklasse B als tweede eindigde, zou het in de kruisfinale in een ‘best-of-three’ opnemen tegen KCC, de kampioen van de hoofdklasse A. 

Door die duels, die gepland stonden op 14, 21 en eventueel 24 maart, ging dus door de meest recente kabinetsmaatregelen al een streep. Ook kan de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy op 4 april geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum.

Voorts nam het KNKV het besluit dat alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Dat betreft dus de clubs Rheko uit Rheden (tweede klasse), het Heelsumse DKOD en het Arnhemse EKCA (beide derde klasse). Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal, dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling, neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart (morgen) een besluit.

Daarnaast heeft het KNKV besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

* Nynke Lokhorst, namens Oost-Arnhem in actie tegen Sparta Zwolle (Foto: Mike Bekkers).