Ontslag Keijman, Baltus opvolger

5 november 2012 | Van onze AS-redactie

Patrick Baltus volgt met onmiddellijke ingang Ton Keijman (foto) op als trainer van Sportcub Oranje. De reden van het ontslag van Keijman is dat de ‘klik’ tussen trainer en spelersgroep van de zaterdagse voetbalvierdeklasser ontbrak. Keijman was bezig aan zijn eerste seizoen bij SC Oranje, dat op de ranglijst in 4A een tweede plaats inneemt achter Duno.

Keijman kreeg afgelopen zondag een telefoontje van Mitch de Vries, speler en sponsor van Sportclub Oranje. “De spelers zouden niet tevreden zijn. Ik zou de training niet afstemmen op de groep”, vertelt Keijman, die niet dieper op de zaak wil ingaan. “Ik ben voor dinsdagavond uitgenodigd voor een gesprek om de zaak af te ronden.”
Volgens speler Mitch de Vries ontbreekt de ‘klik’ tussen de spelersgroep en Keijman. “Ton is een hele aardige vent en de verstandhouding met hem is ook goed, maar de juiste klik ontbrak. Als die er niet is, kun je maar beter snel een besluit nemen.”
Volgens De Vries heeft het vertrek Keijman niets te maken met de nederlaag die Sportclub Oranje vorige week leed bij concurrent Duno. “We hebben zo’n goede groep, dat we met of zonder Ton Keijman bijna alle wedstrijden zullen winnen. Maar we denken met een andere trainer verder te kunnen komen.”
Patrick Baltus, oud-speler van ondermeer Vitesse en Arnhemse Boys, neemt met onmiddellijke ingang de taken van Keijman over.