Ontpopt OVC ’85 zich als titelkandidaat?

29 september 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de tweede speelronde afgewerkt. Gaat OVC ’85, zaterdag in 3A gastheer van Oeken, zich mengen in de titelstrijd. En treedt er een schokeffect op bij hoofdklasser RKHVV, dat trainer Bram Braam wegstuurde na vier speelrondes? Pakt VDZ zondag eindelijk weer eens een competitiezege in 3C ? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 


Zaterdagvoetbal

Derde klasse A
OVC ’85 – Oeken (15.00 uur)
Trainer Marco Bosch (foto), opvolger van de naar VV Dieren vertrokken Wim Kamphuis, had zich vorige week zaterdag geen betere start van de competitie van OVC ’85 kunnen wensen. De Oosterbeekse ploeg won met 4-1 bij ‘naaste buur’ Redichem. De vraag doemt op: gaat OVC ’85, na de titel van vorig seizoen voor het eerste spelend in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, opnieuw meedoen in de kampioensstrijd? Kwalitatief beschikt Bosch over een goede groep, dus het antwoord zou wel eens ‘ja’ kunnen zijn. Met ESA, VV Dieren en Be Quick Z als de grootste concurrenten. 
Prognose: 3-0.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse A
RKHVV – MSC (14.00 uur)
In Huissen is de trainer al gesneuveld. Na een erbarmelijke start met 1 punt uit 4 duels zette het bestuur van RKHVV trainer Bram Braam op non-actief. Assistent-trainer Julian Vlietstra mag het nu tijdelijk overnemen. Zondag krijgt de hekkensluiter op sportpark De Blauwenburcht bezoek van MSC. De ploeg uit Meppel presteert met 2 punten uit 4 duels nauwelijks beter dan RKHVV, dus voor de Huissenaren is dat een uitgelezen kans de eerste overwinning te pakken. Het zou de lucht verder klaren en dan is het beoogde schokeffect een feit.
Prognose: 2-1.

Derde klasse C
OBW – MASV (14.30 uur)
MASV, met VDZ de torenhoge favoriet voor de titel in 3C, maakte op de eerste speeldag korte metten met Gendringen (5-2). De Achterhoekse ploeg lijkt dit seizoen echter geen rol van betekenis te kunnen spelen. Voor MASV is OBW pas een echte graadmeter. De Zevenaarse formatie is een gevaarlijke outsider in de kampioensstrijd.
OBW kwam op de openingsdag van de competitie niet in actie in verband met het tragische overlijden van een lid van de vereniging. Dus voor zowel OBW als MASV een testcase. Komt de Arnhemse ploeg van trainer Tim Cornelisse, opvolger van de vertrokken trainer Jhon van Beukering, ook het tweede duel ongeschonden door?
Prognose: 2-2.

VDZ – Vios B (14.00 uur)
VDZ liet op de eerste speeldag onnodig twee punten liggen bij Doetinchem. De Arnhemse ploeg creëerde veel kansen, trof paal en lat, maar verspeelde in de slotfase een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk moesten de bezoekers met een punt genoegen nemen (2-2). Vorig seizoen bleef de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi (foto) in de laatste negen duels zonder zege, maar VDZ plaatste zich niettemin voor de nacompetitie. Daarin werd het op ongelukkige wijze uitgeschakeld door Concordia Wehl, waardoor gewenste promotie uitbleef.
Dit seizoen moet het dus gaan gebeuren en met de komst van Wesley Martens (SML) is ook nog eens het scorend vermogen toegenomen. De laatste competitiezege dateert van 18 maart van dit jaar, toen Gendringen op sportpark ’t Cranevelt met 3-1 werd verslagen. VDZ is dus hard toe aan een overwinning en kan zich in de titelstrijd niet weer een misstap veroorloven. Vios B pakte op de eerste speeldag een punt in de thuiswedstrijd tegen Pax (1-1).
Prognose: 5-0.

Vijfde klasse D
Arnhemia – ONA ’53 (14.00 uur)
Arnhemia in casseerde in de openingswedstrijd bij Eendracht zes treffers en verloor met 6-4. Trainer Marlon Keizer weet dus waar het bij zijn ploeg, vorig seizoen onder trainer Marco Bosch kampioen geworden in de vijfde klasse, aan schort. Dat defensieve probleem deed zich trouwens ook vorig seizoen al voor. Een week voor het kampioensduel met De Hoven (3-0 winst) verloor Arnhemia met 10-3 bij RVW.
De selectie van Arnhemia is echter versterkt en de Arnhemse ploeg moet in staat zijn zich in 4D te handhaven. Bij Eendracht, dat met een behoudende speelwijze Arnhemia in de val lokte, gaven de gasten veel te veel ruimte weg. In die val zal de ploeg van trainer Marlon Keizer geen twee keer trappen.
Prognose: 2-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma