Onnodige nederlaag voor Jonge Kracht

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft Longa’30, medekoploper in de eerste klasse E, zondag geen punten afhandig kunnen maken. De Huissense ploeg verloor op het eigen sportpark Schalkshof met 3-1.

Vanaf de aftrap was het duidelijk waarom Longa’30, getraind door Wilco Klop, een hoge positie op de ranglijst bekleedt. Met goed combinatievoetbal en af en toe een goed uitgevoerde counter was de formatie uit Lichtenvoorde gevaarlijk. Longa ’30 nam dan ook verdiend de leiding na een aanval over 4 schijven, bekwaam afgerond door Theo Lurvink: 0-1.
Jonge Kracht kreeg ook wat mogelijheden en had pech dat Klaas Venderbosch de bal na zijn schot tegen de paal zag gaan.
De tweede helft startte Jonge Kracht met een fel offensief en nam het hef in handen. Uit een vlot lopende aanval was het Stephen Könnemann die de verdiende 1-1 liet aantekenen. Hierna golfde het spel op en neer en waren over en weer kansen. Toch zou Longa ’30 met de volle winst naar Lichtenvoorde gaan. Eerst scoorde Freek Heinsbroek 1-2, nadat doelman Jay Lelie de bal niet klemvast kreeg. Diezelfde Heinsbroek zorgde ook voor 1-3. Hij strafte een slechte trap van doelman Jay Lelie koelbloedig af.
Voor Jonge Kracht was het een zure nederlaag, want een beter resultaat was zeker mogelijk geweest.

Uitslagen 1E
Germania – SDOUC              2-3
Jonge Kracht – Longa ’30    1-3
Albatross – Voorwaarts T   1-3
Epe – De Bataven                   0-1
SC Enschede – WSV               3-1
Tubantia – AWC                     0-2