Oefenduels amateurs

26 augustus 2020 | Van onze AS-redactie

De amateurclubs sluiten deze week het eerste deel van de voorbereiding af. Met het bekertoernooi, dat zaterdag en zondag in poulevorm van start gaat, begint het serieuzere deel van de voorbereiding in de aanloop naar de competitie. Afgelopen weekeinde maakte De Paasberg indruk tegen Arnhemse Boys (4-1), gaf Jonge Kracht het bezoekende SML uitstekend partij (0-1) en liet VDZ ondanks een 3-2 nederlaag prima spel zien in het oefenduel met MASV, dat dinsdagavond met 2-0 won van hoofdklasser Orion.

Eersteklasser MASV oefende zondagmiddag tegen derdeklasser VDZ en mocht bij rust blij zijn dat er slechts 0-1 (doelpunt Desney Jansen) op het scorebord stond. De bezoekers lieten grote mogelijkheden op meer treffers liggen.
Na de pauze vergrootte Stijn van Gent de voorsprong (0-2), maar daarna kwam de ploeg van trainer Jan Oosterhuis sterk terug. Gytano Fernand en Yancey Baars zorgden voor een gelijke stand: 2-2. Vlak voor tijd maakte Joël Libiana toch nog de winnende goal voor MASV.

Spelmoment uit MASV – Orion (Foto: Nico Kooij)

MASV kwam dinsdagavond sterk voor de dag tegen hoofdklasser Orion. De Nijmeegse ploeg moest met een 2-0 nederlaag huiswaarts keren. De doelpunten van MASV vielen pas na rust en kwamen op naam van Anthony Cowin en Shentley Lovert.

Het oefenduel tussen sc Rheden en Veluwezoom eindigde zondag in een 5-2 zege voor de thuisclub. Stan Maassen van den Brink, Kai Dorland, Rick Smeenk, Mark van Binsbergen en Jochem van Gaalen scoorden voor de ploeg van trainer John Farkas.
Voor de formatie van trainer Jhon van Beukering kwamen de doelpunten op naam van Mike Hieltjes en Leroy Loevering.

De zondagse vierdeklasser Elsweide oefende zondagochtend in Apeldoorn tegen Columbia 2, dat uitkomt in de reserve eerste klasse. De Arnhemse formatie verloor met 5-2, maar stond bij rust nog op voorsprong (1-2). “Een leuke pot voetbal met voor ons goede weerstand. We haalden in de eerste helft ook een prima niveau”, vertelde Harun Köprülü, assistent van de nieuwe hoofdtrainer Erdinc Kadioglu. Voor Elsweide maakten Cebrail Yilmaz (afstandschot) en Mikail Yilmaz (strafschop) de doelpunten.
Dinsdagavond kwam Elsweide opnieuw in het veld in de uitwedstrijd bij FC Lienden. De Arnhemmers verloren met 4-3. Baris Dagasan (vrije trap),
Yahya Hotak en Koray Ucar maakten de goals voor Elsweide. De laatste twee bleven oog in oog met de doelman van FC Lienden ijzig kalm.

Gevaar voor het doel van Jonge Kracht in de thuiswedstrijd tegen SML. (Foto: Nico Kooij)

Jonge Kracht (4D) bood zondag uitstekend partij tegen het een klasse hoger spelende SML (3C). Rens Snel zorgde al in de tweede minuut met een kopbal voor de 0-1 eindstand. De bezoekers hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar konden de score niet verder uitbouwen.

Vanaf de 60e minuut werd alles anders. Trainer John van Dijk van SML paste enkele wissels toe, waarna Jonge Kracht steeds meer de overhand kreeg. De ploeg van trainer René Knuiman liet echter een aantal bijna niet te missen kansen onbenut en daarmee deed de Huissense formatie zich flink te kort.

Arnhemia (4D zondag) en DVOV (3A zaterdag) verdeelden dinsdagavond de zes gescoorde doelpunten eerlijk: 3-3 (rust 2-2). Arnhemia, komend seizoen onder leiding van trainer Rasid Günes, kwam drie keer op voorsprong, maar de bezoekers uit Velp trokken de stand telkens weer gelijk.

Voor Arnhemia scoorden Semih Büyükleyla (1-0), Emre Güzelyagcı (2-1) en Cihat Özçelik (3-2). De goals voor de bezoekende ploeg van trainer Robert Grauwde werden gemaakt door de 18-jarige Mees Kuipers (18 jaar, kopbal bij de eerste paal uit corner van Kevin Bastiaanse), Boas de Bloois (laag en hard schot met de wreef) en Lukas Pels (afstandschot vanaf links in de rechter kruising).

Wim Bleijenberg


AVW ’66 (2G zaterdag) won zaterdagmiddag het duel met dorpsgenoot Sportclub Westervoort (4D zondag) met 2-0. Beide goals vielen na rust. Voor de ploeg van trainer Delano Verwey scoorden Jordy Geilen en Mike Teeuw. “Inde eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Na de pauze speelden we met de oude garde en hebben we geen kans meer weggegeven”, zei Verwey.
Dinsdagavond speelde AVW ’66 gelijk bij de zondagse tweedeklasser Spero. De Westervoorters kwamen uit een strafschop van Robin van Otegem op 0-1, in blessuretijd van de eerste helft trok de thuisploeg uit Elst de stand gelijk. Na de pauze kwam Spero na een kwartier op 2-1, maar Mike Teeuw zette tien minuten voor tijd de 2-2 eindstand op het bord.

Sportclub Westervoort was dinsdagavond met 4-2 te sterk voor Redichem. De ploeg van trainer Wim Bleijenberg leidde bij rust al met 2-1 door een doelpunt van Bert Looijengoed en een eigen treffer van Redichem. Na de hervatting waren Gerard Smink en Dennis Koenen trefzekers voor de thuisclub.


De Paasberg (4B zaterdag) maakte zaterdagmiddag een zeer sterke indruk tegen Arnhemse Boys (3D zondag). De ploeg van het trainersduo Theo Groeneveld/Roy Vernes won overtuigend met 4-1. Voor de thuisclub scoorden Donavan de Kievid, Jesse ter Beek, Armanda Diaz en Nigel Hessing. Bob van Zomeren pikte voor Arnhemse Boys zijn doelpuntje mee door raak te schieten vanaf de strafschopstip.

Arnhemse Boys herstelde zich dinsdagavond van de matige vertoning bij De Paasberg. De ploeg van trainer Pim Scholten won met ruime cijfers bij stadgenoot AZ 2000: 1-6. Giovanni Oldenmenger, Bob van Zomeren, Nayel Ben Ahmed (tweemaal), Justine Konings en Nourdin Buitenwerff scoorden voor de bezoekers. De treffer van AZ 2000 kwam op naam Luayy Azzawi.

Trainer Giovanni Zweers zat na afloop niet bij de pakken neer. “Arnhemse Boys was goed en effectief. In balbezit waren wij vrijwel gelijkwaardig, maar op de momenten van balverlies werden wij genadig afgestraft. Een compliment dus voor Arnhemse Boys en voor ons een goede les in onze eerste oefenwedstrijd.”

VVO (3C) leidde dinsdagavond in Ede bij rust nog met 0-2 bij de zaterdagse derdeklasser Blauw Geel ’55. Na de pauze kwam bij de thuisploeg een veel sterkere formatie het veld in, waarna de Velpenaren alsnog met 4-2 verloren. Voor VVO, dat na de pauze volop wisselde, scoorden Mo Edan en Justin van Reem.Uitslagen oefenwedstrijden
Zaterdag 22 augustus

ASV De Dijk – Duno D 0-1
AVW ’66 – Westervoort 2-0
Otterlo – ESA 2-1
AVW ’66 2 – Eendracht
csv Apeldoorn – OVC ’85 6-0
De Paasberg – Arnhemse Boys 4-1

Zondag 23 augustus
sc Rheden – Veluwezoom 5-2
MASV – VDZ 3-2
Jonge Kracht – SML 0-1
Columbia 2 – Elsweide 5-2

Dinsdag 25 augustus
Blauw Geel ’55 – VVO 4-2
AZ 2000 – Arnhemse Boys 1-6
MASV – Orion 2-0
Arnhemia – DVOV 3-3
FC Lienden – Elsweide 4-3
Eendracht – Terborg
Westervoort – Redichem 4-2
Spero – AVW ’66 2-2

Programma
Woensdag 26 augustus
20.00 uur: RKHVV – ATC
20.30 uur: VDZ – Dieren

Donderdag 27 augustus
20.00 uur: Eendracht – Terborg AFGELAST
20.00 uur: Concordia Wehl – SML
20.30 uur: Woezik – De Bataven