VIDEO: OBW lacht na MASV – VDZ

22 januari 2019 | Van onze AS-redactie

OBW was in de derde klasse C van het zondagvoetbal de lachende derde. Door het gelijkspel bij de Arnhemse derby MASV – VDZ (1-1) vergrootte de koploper uit Zevenaar de voorsprong op VDZ en MASV naar respectievelijk 4 en 6 punten.

Het was niet meer dan logisch dat beide ploegen na afloop baalden van het gelijkspel. Niet alleen omdat de achterstand op OBW, dat met 4-0 won bij Ruurlo, was gegroeid. VDZ had de pest in, omdat het voor rust voetballend heer en meester was en het duel toen ook al lang en breed had kunnen beslissen. Bij MASV sprak iedereen over de opgelegde kans van Lennart Rekmans, in blessuretijd. De spits kreeg de bal van Angelo Siep op een presenteerblaadje, maar vanaf drie meter kreeg Rekmans het voor elkaar om de bal tegen de voortreffelijke VDZ-doelman Kwint Ceelen aan te schieten.

Dan was daar bij beide ploegen ook nog de irritatie over de (club)grensrechters.  Ronald Witjes vlagde vrijwel elke gevaarlijke aanval van VDZ af, maar toen het een keer wel dik buitenspel was, liet arbiter Mark Pelgrom (20) uit Klarenbeek zijn assistent staan. Max Burgers kreeg vrije doortocht na een pass van Bas Mulder, maar schoot vrij voor de ook al uitstekende keepende Raymond van Driel naast.
Grensrechter Robert Jansen van VDZ vlagde minder oneerlijk, maar kwam in zijn strijd met collega Witjes uiteindelijk toch als ‘winnaar’ uit de bus. In de 63e minuut was zijn vlagsignaal bij de fraaie treffer van Angelo Siep, die bij de splijtende pass duidelijk achter de VDZ-defensie vandaan kwam, voor Pelgrom een reden om te fluiten.

De woede over die ten onrechte afgekeurde goal was groot bij MASV en de gemoederen raakten negen minuten later nog meer verhit toen Pelgrom de bal na een overtreding van Keverly Albertus op VDZ-aanvaller Bas Mulder op de stip legde. Mulder benutte de strafschop feilloos: 0-1.
MASV deed er na die tegenslag nog een schepje bovenop en kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Orveo Ubbergen leverde de voorzet, waarna Siep breed legde op Anthony Vogelaar, die van dichtbij scoorde: 1-1.

In de enerverende slotfase redde MASV-goalie Van Driel nog een keer fraai op een knal van Burgers. MASV kreeg vervolgens nog twee enorme kansen. Eerst schoot Lorenzo Arends op aangeven van Ubbergen hoog over en in blessuretijd was die bijna niet te missen kans voor Rekmans.

Het gelijkspel was terecht, ook al dachten beide ploegen daar anders over. VDZ had het duel voor de pauze al kunnen beslissen, MASV mocht zich beklagen over de ten onrechte afgekeurde treffer en miste in de slotfase ook nog kansen op de winst.

Ver na afloop had aanvoerder Jaimy Vahlkamp wel vrede met de uitslag in het na rust boeiende duel met kansen, een strafschop, de afgekeurde goal, twee geldige treffers en een paar incidentjes. “Het is een derby, he”, zei Vahlkamp. “Dat hoort er allemaal bij. Vroeger was het veel erger. Als je maar niet over de schreef gaat en een ander bewust blesseert.”

OBW gaat in 3C aan kop met 29 punten uit 12 wedstrijd. VDZ (25 uit 12) en MASV (23 uit 12) zijn de nummers twee en drie. Ook SC Rheden profiteerde van het gelijkspel in de Arnhemse derby. De ploeg van trainer Wilco Klop won door treffers van Patrick d’Hulst (foto rechts) met 2-0 bij Grol staat met 22 uit 12 op een knappe vierde plaats.

VVO nam afstand van de degradatieplaatsen door een 3-2 zege bij Gendringen. De ploeg van trainer Martijn van de Hel kwam wel twee keer op achterstand. Justin van Reem (1-1) en Luuk Kersten (2-2) zorgden voor een gelijke stand. De winnende treffer (2-3), nog voor rust, kwam van Berni van Vloten (foto links). VVO klom naar een gedeelde vijfde plaats en heeft 18 punten uit 12 duels. De voorsprong op Vios B, de nummer twaalf, bedraagt 7 punten.

* Foto geheel boven: aanvoerder Joris Schemkes van VDZ poogt Moussa Hamdaoui af te stoppen. (Foto: Anne Dreuning)
* Ook onderstaande foto ’s zijn gemaakt door Anne Dreuning.
* Videofim onder: Keverley Albertus (MASV) schiet bijna raak uit een vrije trap.

Vrije trap van Keverley Albertus van MASV belandt op de lat.
Keverley Albertus werkt Michael van Schieveen met een fraaie judogreep tegen de grond.
MASV-aanvoerder Jaimy Vahlkamp voelt daarna of de haren van Van Schieveen goed vastzitten.
De prima arbiter Mark Pelgrom trekt een kaart wegens hevige protesten van MASV na de ten onrechte afgekeurde goal van Angelo Siep.
Ramon van ’t Veld (17) in duel met Wesley Martens. Tom Frequin (5) en Dion Visser figureren.
Dion Visser zet een aanval op van MASV. Tom Frequin (5) en Daan vander Held in een verdedigende rol.
Anthony Vogelaar (2) heeft de stand op 1-1 gebracht.
MASV viert feest na de gelijkmaker. Joris Schemkes en Stijn van Gent (3) balen.
Spits Lennart Rekmans van MASV probeert Stijn van Gent af te schudden.
De uitstekende doelman Kwint Ceelen van VDZ heeft kramp. ploeggenoot Desney Jansen helpt een handje.
Spanning bij de toeschouwers.

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL (20 JANUARI)
HOOFDKLASSE A
DEM – MSC 3-0
Hoogland – Achilles 1894 3-0
Purmersteijn – Be Quick 1887 2-1
Alcides – RKZVC 1-2
De Bataven – Hollandia AFGELAST
AWC – RKHVV AFGELAST
Silvolde – Hoogeveen AFGELAST
SDO – Fortuna W AFGELAST

DERDE KLASSE C
MvR – Pax 2-1
Gendringen – VVO 2-3
Ruurlo – OBW 0-4
Vios B – Doetinchem 2-2
SML – FC Trias 2-0
MASV – VDZ 1-1
Grol – SC Rheden 0-2

DERDE KLASSE D
Rood Wit – Trekvogels AFGELAST
Dio ’30 – Germania 2-0
Blauw Wit – Roda ’28 3-2
Hatert – Driel AFGELAST
DVOL – Beuningse Boys AFGELAST
Arnhemse Boys – HAVO 0-2
Eldenia – Brakkenstein 2-1

VIERDE KLASSE D
RKPSC – Jonge Kracht AFGELAST
HC ’03 – GVA AFGELAST
DVV – Angeren 2-0)
Groessen – GSV ’38 1-2
CHRC – Arnhemia AFGELAST
Veluwezoom – Westervoort 1-0
ONA ’53 – Eendracht 8-0

VIJFDE KLASSE D
Geen programma