Nominatie bestuur TV Beekhuizen

1 november 2011 | Van onze AS-redactie

Tennisvereniging Beekhuizen is genomineerd voor de prijs Sportbestuur van het jaar 2010/2011. Op 18 november zal tijdens het Nederlands Congres voor Sportbestuurders in Ede de winnaar bekend gemaakt worden.

De verkiezing wordt georganiseerd door NOC*NSF in samenwerking met Sport Bestuur & Management, een vakblad voor sportbestuurders.
Op vrijdag 28 oktober vond de ‘Genomineerdendag’ plaats in Den Bosch. Delegaties van de 8 genomineerde verenigingen waren hiervoor uitgenodigd en tijdens deze dag was aan hen de taak om de 8-koppige jury te overtuigen waarom nou juist hun bestuur deze prestigieuze titel verdient.
Vanuit het bestuur van TV Beekhuizen hebben Monique Barrée (pr & communicatie), Harry Beek (TC) en Rolf Kwakkel (foto, organisatie Windmill Cup) met veel verve en overtuiging hun vereniging in de schijnwerpers gezet.
De tennisvereniging uit Velp met 1280 leden is er voor álle Beekhuizenaren, van kruk tot crack en van 5- tot 85-jarigen. Dit blijkt uit allerlei initiatieven die afgelopen jaar zijn gestart, zoals de buitenschoolse opvang en huiswerkbegeleiding.
In de aanmelding van deze sportvereniging valt echter vooral de organisatie van de Windmill Cup, het hoogste internationale jeugdtennistoernooi van Nederland, op. Niet zozeer het toernooi zelf als wel het thema duurzaamheid dat aan het toernooi was gekoppeld, is op zijn minst bijzonder te noemen. Denk hierbij aan alle vormen van energiebesparing en liefde voor het milieu. Een grote groep spelers werd vanuit Parijs met 1 bus opgehaald om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. Het vervoer tijdens de toernooiweek in Velp was zoveel mogelijk elektrisch, de communicatie verliep digitaal, er was op 2 banen LED verlichting geplaatst, het afval werd gescheiden, de catering was biologisch, de CO2 uitstoot van het toernooi werd berekend en gecompenseerd met windenergie.
Naast de juryprijs is er dit jaar voor het eerst een publieksprijs. Stemmen kan, tot 16 november, op www.sportbestuurvanhetjaar.nl