Nieuwtje bij Derde Kerstdagloop

26 december 2016 | Van onze AS-redactie

Zo’n tweeduizend atleten zullen dinsdag 26 december de loopschoenen aantrekken voor de 26e editie van de Derde Kerstdagloop. Op het prachtige parcours door de bossen ten noorden van Arnhem kunnen lopers kiezen uit drie afstanden: de 7 kilometer, de 14 kilometer of de halve marathon. Voor de eerste keer in de historie van de Derde Kerstdagloop wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming.

Op de atletiekbaan van Ciko ’66 gaan om 12.00 uur de lopers van de 14 kilometer van start. Zij worden om 12.10 uur gevolgd door de atleten die de kortste afstand van 7 kilometer voor hun rekening gaan nemen. De lopers van de have marathon (21 kilometer) worden om 12.20 uur weggeschoten.
De stichting de Derde Kerstdagloop kreeg begin vorige maand een enorme klap te verwerken toen André Westen, oprichter en mede-organisator, op 65-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartinfarct. In 1991 stond Westen aan de wieg van het evenement dat uitgroeide tot een begrip in de hardloopwereld. De eerste editie telde 175 deelnemers, het record werd bereikt in 2008 toen 3005 atleten aan de Derde Kerstdagloop meededen.

Klik hier voor meer informatie.