‘Nieuw’ UDI 1896 wint oefenduel

17 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Handbaltrainer Fred Wieland van UDI 1896 is al voorzichtig gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ‘vernieuwde’ Arnhemse formatie oefende tegen het Apeldoornse Achilles en won met 26-21.

“Het was een mooie test om eens te kijken wat de mogelijkheden waren met de nieuwe spelers en of we ons konden meten met een tegenstander die 2 klassen hoger speelt”, zei Wieland. Bij de gasten uit Apeldoorn maakte Wouter Beke, afgelopen seizoen nog spelend bij eredivisionist Swift, zijn opwachting.
Alle nieuwkomers speelden bij UDI 1896 mee. Raimond de Bruin, de ex-keeper van Achilles, vormde daarop een uitzondering. Wieland: “Na overleg hebben we hem deze wedstrijd nog maar niet opgesteld.”
Wesley van Zanten (ex-ESCA) keepte de eerste helft. “Hij deed dat uitstekend”, aldus Wieland, die na de pauze ook Richard van de Berg het doel prima zag verdedigen. “En ook de andere nieuwkomers, Bart Daaleman, Frank Hardeman en Randy van den Donk kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.”
Bij rust was de stand nog gelijk (11-11), na de pauze trok UDI 1896 het duel volledig naar zich toe en bouwde al snel een voordelige marge van 4 doelpunten op. “Het leek er soms op alsof de ploeg al jaren in deze samenstelling speelde”, meende Wieland. “De spelers vonden elkaar blindelings. Dat biedt perspectief voor de toekomst.”