Nicky Hofs toch terug bij Vitesse

4 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Nicky Hofs is definitief terug bij Vitesse. De 28-jarige middenvelder heeft woensdag een eenjarig contract getekend bij de Arnhemse eredivisionist. Vitesse bedong een optie voor nog een seizoen.

Hofs, die voor de tweede keer terugkeert bij Vitesse, is afkomstig van AEL Limassol, waar hij transfervrij kon vertrekken. De Arnhemmer spande bij de FIFA een zaak aan, omdat hij van de Cypriotische club nog achterstallig salaris te goed heeft. De wereldvoetbalbond verschafte Hofs daarom een transfervrije status.
Hofs verzocht Vitesse om mee te mogen trainen om zijn conditie op peil te houden en maakte vervolgens de gehele voorbereiding mee. Dat Hofs uiteindelijk een contract kreeg aangeboden bij Vitesse, was verrassend. Tijdens het eerste oefenduel met Arnhemse Boys, toen Hofs de tweede helft in actie kwam, sloot technisch directeur Ted van Leeuwen nog uit, dat de kleine middenvelder voor een contract in aanmerking zou komen. ‘Uitgesloten, dat is niet aan de orde’, zei Van leeuwen toen tegen een verslaggever van ArnhemSports.
Hofs ging 2 dagen later wel mee op trainingskamp naar Duitsland en maakte zoveel indruk op trainer John van den Brom, dat hij alsnog een contract verdiende.
‘Het was inderdaad de bedoeling dat Nicky alleen zou meetrainen om zijn conditie op peil te houden, maar hij heeft ons in korte tijd overtuigd een absolute meerwaarde te zijn voor het team. We zijn dan ook hartstikke blij dat hij er komend seizoen weer bij is’, zo zegt Van Leeuwen op Vitesse.nl.
Behalve voor Vitesse kwam Hofs in Nederland ook uit voor Feyenoord.