Nederlaag AVW’66 komt keihard aan

21 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 heeft zaterdag de koppositie in de tweede klasse H niet kunnen pakken. De Westervoortse ploeg verloor op eigen veld met 2-0 van Nieuwleusen. “Deze nederlaag komt hard aan”, sprak AVW-trainer Scott Calderwood na afloop.

Door de afgelasting van het duel van koploper Sparta Enschede had AVW’66 bij een zege de nieuwe koploper kunnen worden. het pakte anders uit. “Je moet altijd eerst in de spiegel kijken, maar het zat ons ook niet mee”, doelde Calderwood op de beslissingen van de scheidsrechter bij de wedstrijd van AVW’66. “Bas Pelgrom scoorde een zuiver doelpunt, maar de arbiter honoreerde het vlagsignaal van de grensrechter van Nieuwleusen en gaf Bas ook nog een gele kaart wegens het wegtrappen van de bal. In de tegenaanval scoorde Nieuwleusen, nadat een speler de bal met de hand had meegenomen. Twee momenten die allebei in ons nadeel uitvielen.”
Calderwood vond dat zijn ploeg bij de tegentreffer na een half uur zelf ook alerter had moeten optreden. “Dat kan ik mijn ploeg dan wel kwalijk nemen.”
Na de hervatting verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Uit een corner scoorden de gasten 0-2, maar ook daar zat volgens Calderwood een luchtje aan. “De arbiter stond bij het nemen van de corner op de ‘kopcirkel’ van het strafschopgebied. Onze grensrechter vlagde voor buitenspel, maar nu keurde hij het doelpunt wel goed.”
AVW’66 ging daarna op jacht naar doelpunten, maar de scherpte ontbrak. “we zijn nu even uit de titelrace”, zei een teleurgestelde Calderwood.

Uitslagen Tweede klasse H
AVW’66 – Nieuwleusen            0-2
ESA – Gazelle Nieuwland         0-3
Den Ham – Oranje Nassau       0-0
ASC’62 – Enter Vooruit            5-3