Nacompetitie lijkt ver weg voor VVO

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft plaatsing voor de nacompetitie niet meer in eigen hand. De Velpse ploeg verloor zondag in 4F thuis met 3-1 van Arnhemia. DVOL heeft nu de beste kans op een plek in de nacompetitie.

Trainer Hans Liethof van VVO sprak na afloop van het verloren duel met Arnhemia van een grote teleurstelling. “Zeker als je kijkt naar de manier waarop. We hadden elkaar beloofd scherp te beginnen. In de uitwedstrijd stonden we na 43 seconden met 1-0 achter, nu was dat al na 34 seconden.”
Arnhemia profiteerde van balverlies van VVO. Roel Lanting scoorde een prima combinatie tussen Maikel Peters en Robbie Bouwmeister. “Een gigantische fout in de omschakeling bij ons. In de bespreking hebben we daar nu juist op gewezen en afgelopen donderdag lag daar in de training onder Ronald Koeman de nadruk op. Een aantal spelers stond gewoon te slapen”, aldus Liethof.
In de 7e minuut ging het opnieuw mis voor VVO. Ditmaal bediende Mitch Jurriëns zijn ploegmaat Ferhat, die beheerst scoorde: 0-2. Liethof: “En dat gebeurde weer op dezelfde manier. We wilden ook nog op buitenspel spelen, maar een middenvelder van Arnhemia denderde er overheen. Als het binnen 10 minuten 0-2 staat, weet je dat je een lastige middag tegemoet gaat.”
VVO pakte daarna de draad toch nog op en kreeg voor rust een handvol opgelegde kansen. De afronding was echter onder de maat en bovendien verrichtte doelman Ferdinand Klotz van Arnhemia een aantal geweldige reddingen.
Ook na de pauze kreeg VVO een reeks mogelijkheden, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Na een counter kwam Arnhemia zelfs op 0-3 door opnieuw Roel Lanting na een prachtige pass van Robbie Bouwmeister. Rudy Aziz bepaalde de eindstand 7 minuten voor tijd op 1-3.
“We hebben een prachtige kans laten liggen”, baalde Liethof. “We staan in de algehele stand nu gelijk met DVOL, dat wel een beter doelsaldo heeft dan wij. We moeten nu dus hopen dat VDZ in de laatste wedstrijd tegen DVOL zijn best doet. Maar we moeten het bij ONA ‘53 ook zelf doen.”

Uitslagen 4F
SDOO – VDZ              1-3
VVO – Eldenia            1-3
Driel – ONA ’53         3-3
SC Oranje – Elistha   2-2
HAVO – Eldenia         0-2
DVOL – AZ 2000       9-1