Moeizame zege Swift op Hercules

28 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben in de eredivsie hun tweede zege behaald. De ploeg van trainer Johann Peters won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Hercules met 26-23. Swift bekleedt met 4 punten uit 4 duels een positie in de middenmoot.

In de openingsfase van het duel in sporthal Elderveld nam Swift het initiatief. “Hercules had toen moeite het tempo bij te benen”, zei trainer Johann Peters van Swift na afloop. “Het leek ook een gemakkelijke avond te gaan worden.”
Halverwege de eerste helft stond Swift namelijk al op een 9-5 voorsprong. Twee ‘ongelukkige’ tijdstraffen voor Jop Reumer en Stanley Santos hielpen de bezoekers uit Den Haag echter terug in de wedstrijd. Robin Schoenaker werd door Hercules bovendien ‘vastgezet’. Ook dat zorgde voor de nodige onrust in het spel van Swift. Niettemin leidde de thuisclub bij rust nog met 12-11.
Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. “We speelden meer tegen onszelf dan tegen Hercules”, oordeelde Peters. “Aanvallend hadden we de nodige moeite met deze tegenstander.”
Hercules kwam zelfs langszij en halverwege de tweede helft hadden de gasten met 18-19 de leiding. In die fase bracht Pascal Lucassen Swift weer helemaal terug in de race. Mede dankzij zijn drie treffers was Swift ook weer geheel bij de les. Vier minuten voor tijd leidde de thuuisploeg met 24-22 en die voorsprong gaven de Arnhemse handballers niet meer weg. Het slotakkoord was voor Peter Schoenaker die de eindstand van 26-23 op het bord bracht.
“Het was een moeizame, maar belangrijke overwinning en zo hebben we de aansluiting met de top vijf weer te pakken”, sprak Peters.

EREDIVISIE
Uitslagen zaterdag 27 september

E en O – Lions               26-34
Aristos – Houten           21-22
Quintus – Hurry Up       22-30
Swift – Hercules            26-23
Zondag 28 september
Hellas – Tachos             24-24