Mo Edan opgestapt bij Arnhemia

5 maart 2020 | Van onze AS-redactie

Mo Edan heeft zijn taken als trainer van Arnhemia met onmiddellijke ingang neergelegd. De 30-jarige coach miste de juiste motivatie bij een deel van de spelersgroep. Ferdinand Klotz, die jarenlang het doel van de voetbalvierdeklasser verdedigde, neemt de honneurs tijdelijk waar. 

Voor Edan waren er meerdere redenen te stoppen. ,,De spelers vormden geen team en en vooral op dinsdag was de trainingsopkomst heel matig. Op wedstrijddagen waren ze er dan weer wel en dat stoorde een aantal jongens die wel wilden.”
Edan vindt dat hij er zelf alles aan heeft gedaan. “Ik houd van discipline en heb een winnaarsmentaliteit. Maar als ik dat blijkbaar niet over kan brengen, wordt het ook lastig om er iets van te maken. Dan houdt het op een gegeven moment op.”

Edan voelt zich in de steek gelaten door een deel van de spelersgroep. “Ik ben eindverantwoordelijk en ik loop ook niet voor weg voor problemen. We kunnen ook heel aardig voetballen, maar je ziet dat we na rust altijd naar lucht happen. Conditioneel komen we te kort en dat heeft alles te maken met trainingsopkomst.”

Door een gebrek aan (fitte) spelers stelde Edan ook zichzelf regelmatig op. Nu hij zijn taken als trainer heeft neergelegd, stopt Edan ook als speler. ,,Het lijkt me geen goed idee om door te gaan.”

Edan vindt zijn besluit vervelend voor de club en voor de mensen met wie hij nauw samenwerkte. “Met de voorzitter (Henk Bouwman, red.) heb ik een hele goede band. net als met Sjaak Bouwmeister, de verzorger, en Dick van de Meer, de leider. Mensen die met heel veel positiviteit naar de club komen.”

Volgens Edan is hij niet de enige die stopt. “Ook Mitck Jurriëns , de aanvoerder, en Huseyein Okal kappen ermee.”

De 30-jarige coach wil zijn trainerscarrière niet opgeven, de ambitie zich in het vak te bekwamen is er nog steeds. “Ik wilde dit jaar al de trainerscursus TC III gaan doen, maar dat is helaas niet doorgegaan.”

Vorzitter Henk Bouwman van Arnhemia betreurt de beslissing van Edan. “Ik vind het heel jammer dat Mo stopt, want we hadden hoge verwachtingen van hem. Dat er ook andere spelers stoppen, is mij niet bekend.”

Arnhemia staat in de vierde klasse D van het zondagvoetbal op de twaalfde plaats met 10 punten uit 13 duesl. Loo (9 uit 15) en CHRC (4 uit 16) staan nog onde de Arnhemse club. 

* Foto geheel boven: Mo Edan, coachend langs de lijn. (Foto: Sjaak Bouwmeister)