Misstap dames VDZ in strijd om titel

19 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De dames van VDZ hebben in de strijd om de titel in de eerste klasse D een misstap gemaakt. De ploeg van trainer Han Toussaint (foto) verloor uit bij Nemelaer met 1-0. De achterstand op koploper Blauw Wit bedraagt nu 5 punten.

In Arnhem had VDZ eerder dit seizoen met 4-0 van Nemelaer verloren, maar zondag in het Brabantse Haaren waren beide ploegen  beter aan elkaar gewaagd. VDZ was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar de defensie van Nemelaer gaf geen kansen weg.
Na de hervatting kwam Nemelaer sterk uit de startblokken. Keepster Woutske Hartholt van VDZ moest zich in de eerste tien minuten driemaal strekken. Een kwartier voor tijd nam de thuisploeg de leiding. Harthold was kansloos op een inzet van Marjolein Buiter: 1-0.
In de slotfase zette VDZ alles op alles om de gelijkmaker te forceren. De gasten waren daar nog dichtbij. Op aangeven van Eva van Bavel schoot Wierstra in de 85e minuut met een volley op de paal. Even later kon Monique Turk een door haar zelf opgezette aanval niet verzilveren.
Met nog 5 duels voor de boeg is de achterstand op koploper Blauw Wit gegroeid naar 5 punten. VDZ gaat nog op bezoek bij Blauw Wit. Zondag wacht op sportpark ‘t Cranevelt echter eerst Einhoven, de nummer 2 op de ranglijst. 

Stand aan kop in de Eerste klasse D
1. Blauw Wit               17-39
2. Eindhoven              17-35
3. VDZ                       17-34
4. Nemelaer               17-34