Mimoun Eloisghiri in beeld bij Eendracht

19 maart 2019 | Van onze AS-redactie

Mimoun Eloisghiri is in beeld bij de zondagse vierdeklasser Eendracht. De 29-jarige aanvaller, die eerder via ESA, TOP Oss, Jonge Kracht, NEC (amateurs) en FC Presikhaaf in 2012 bij eredivisionist PEC Zwolle belandde, neemt daarover eind deze week een beslissing.

Eloisghiri zou komend seizoen de kleuren verdedigen van Be Quick Zutphen, koploper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. De aanvaller zou trainer Jhon van Beukering volgen, zo was de bedoeling. Eloisghiri: “Jhon heeft in mijn carrière veel voor mij betekend. Als hij je dus vraagt, dan doe je dat, want ik wil graag voor hem spelen. Maar ik heb begrepen dat Jhon daar nu toch geen trainer wordt. Los van Jhon willen de mensen bij Be Quick graag dat ik daar kom voetballen. Ik wil een en ander dus eerst nog bespreken en dan neem ik aan het einde van deze week een beslissing.”

Eendracht is mogelijk de nieuwe club van Eloisghiri. “Want ik ben ook bevriend met Vincent Selhorst (trainer van Eendracht, red.). Ik ben door hem gevraagd nu Jhon niet naar Be Quick gaat.”
Eloisghiri kwam na zijn periode bij PEC Zwolle nog uit voor Ajax (amateurs), Kozakken Boys, IJsselmeervogels, Duno en MASV. Bij die laatste club vertrok de aanvaller dit seizoen al razendsnel, nadat ook trainer Jhon van Beukering was opgestapt. “De eerste maand ging heel goed, maar toen Jhon weg ging, was het voor mij ook klaar”, zegt Eloisghiri, die volledig hersteld is van een rugblessure. “De ellende met mijn rug begon al bij PEC. Ik ben later geopereerd aan een hernia en kan nu weer pijnvrij voetballen.”