Mike Pröpper vertrekt bij RKHVV en keert terug bij VDZ

13 juni 2024 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mike Pröpper. De mulifunctionele speler komt over van RKHVV waar hij zes seizoenen actief was. Net als zijn twee broers Davy (ex-Vitesse, ex PSV) en Robin, nu aanvoerder van FC Twente, zette Mike Pröpper zijn eerste stappen bij VDZ. Daar speelde de jongste Pröpper nog in de C1 (JO 14-1).

Na zijn periode in de jeugd bij VDZ voetbalde de nu 26-jarige Pröpper bij De Graafschap onder 19 (2014 – 2016), Jong NEC (2016 – 2017) en Jong FC Den Bosch (2017 – 2018). Omdat een carrière in het betaalde voetbal er net niet inzat, stapte Pröpper in de zomer van 2018 over naar het Huissense RKHVV.

Pröpper is niet de enige aanwinst voor VDZ. Zo maakt Pablo Bosman zijn rentree en keren Etiënne Baars (DTS Ede) en Philip Godschalk (SML) terug op het oude nest. Sam Wennekes komt over van OVC ’85 en voetbalde ook tot zijn zestiende bij VDZ.
Het vertrek van doelman Kwint Ceelen naar Beuningse Boys wordt gecompenseerd door de komst van maar liefst drie keepers: Lars Janssen (Rijnland), Philip van der Elst (De Paasberg) en Joep Smulders (AVW ’66). De laatste is nog herstellende van een blessure.

Behalve doelman Kwint Ceelen verlaten ook Elayah Darim (MASV), Boris Hendriksen (VVO) en Edo Classen (SML) de Arnhemse derdeklasser.